2024/05/18

Kupiškio pensionatas krizės nejaučia

Kupiškio pensionatui sunkmetis kol kas nėra baisus. Renovacijos darbai čia vyksta, kaip ir anksčiau, o jiems skirtas finansavimas, skirtingai nei kitose atnaujinamose mūsų rajono įstaigose, gaunamas be didesnių vargų. Sėkmės paslaptis, Kupiškio pensionato direktoriaus žodžiais, kad šios viešosios įstaigos nepančioja Kupiškio rajono savivaldybė – ji pavaldi Panevėžio apskrities viršininko administracijai.

Darbai nestovi

Kupiškio pensionatas jau seniai laukia savo įkurtuvių. Kadaise netgi buvo minčių iš viso atsisakyti ne vienerius metus akis badžiusių, nebaigtų įstaigos pastatų ir likti senuosiuose.

Tačiau šiandien ilgai lauktos rekonstrukcijos procesas jau įsibėgėjęs ir nebe už kalnų jo pabaigtuvės.

Pastaruosius dvejus metus didžiausias dėmesys krypo į Kupiškio pensionato nebaigto statyti pastato miegamojo korpuso įrengimą. Šiemet šiam darbui iš Valstybinės investicinės programos skirta per 500 tūkst. litų. Už šias lėšas pastatytos pertvaros, įrengtos vandentiekio ir šildymo sistemos.

Be to, viešoji įstaiga jau turi gerų žinių, kad Ūkio ministerija į kitų metų planus jau įtraukė jų projektą dėl trijų pastatų apšiltinimo. Ruošiamasi apšiltinti išorines sienas ir įrengti šlaitinį apšiltintą stogą. Tam tikslui numatyta 1,5 mln. litų.

Įgyvendinus šį projektą bus užtikrintas taupus ir efektyvus energijos vartojimas pensionato pastatams šildyti. Prognozuojama, kad tokiu būdu bus galima sutaupyti iki 20 procentų šilumos energijos.

Nereikia prašinėti

„Jei niekas nestrigs, 2012 metais galime planuoti ir įkurtuves“, – apie sklandžiai vykdomus darbus Kupiškio pensionate kalbėjo šios įstaigos direktorius Dainius Bardauskas.

Pašnekovas pasidžiaugė, kad net ir dabartinė krizė jiems dar nėra baisi: „Kai kas tik per daug dejuoja. O mes skųstis negalime – viskas atliekama laiku, be to, ir darbuotojams algos nevėluoja. Didesni sunkumai mus prisivys nebent tik kitais metais, nes šiemet dirbome praėjusių metų inercijos stumiami“.

Paklaustas, kaip pavyko išvengti finansavimo trukdžių, kai kitos rajono įstaigos skundžiasi nuolatiniu lėšų trukumu, D. Bardauskas ilgai nesvarstė. Pašnekovas pabrėžė, kad jie dėkingi savo steigėjams – Panevėžio apskrities viršininko administracijai. „Džiaugiamės nepriklausydami nuo Kupiškio rajono savivaldybės – nereikia nuolat prašinėti jų finansavimo. Priklausydami nuo rajono valdžios sprendimų galbūt gyventume ir kitaip“, – „Kupiškėnų mintims“ sakė pensionato direktorius.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Ingrida STAKYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video