2024/05/06

Pirmieji seniūnaičių rinkimai neįvyko

Lapkričio 13-14 dienomis Kupiškio rajone turėjo būti išrinkti pirmieji seniūnaičiai, tačiau kol kas jų pristatyti negalime. Rinkimai neįvyko.

Daugiau valdžios niekas nebenori

Lapkričio 13 dieną pirmieji rajone savo seniūnaitį turėjo rinkti Kupiškio seniūnijos Virbališkių, Laukminiškių, Jutkonių, Gindvilių, Bagdonių, Biriečių, Kauniškio, Braskuškio kaimai. Lapkričio 14-ąją rinkmuose buvo kviečiami dalyvauti Antašavos seniūnaitiją sudarantys Antašavos, Darsiškių, Gikonių, Astravų, Didžprūdžių, Maugarų, Viktariškių, Žemaitėlių, Trasykių, Bedalių kaimai bei Šepetos seniūnaitijos – Šepetos kaimo gyventojai.

Pasak Kupiškio seniūnijos seniūno Juliaus Vytauto Semėno, nė vienoje iš seniūnaitijų rinkimai taip ir neįvyko. „Nesusirinko reikiamas skaičius gyventojų, todėl pagal nustatytą tvarką kitą kartą rinkimus teks organizuoti po trijų mėnesių, – sakė seniūnas. – Tikiuosi, kad iš antro karto gal pavyks išsirinkti seniūnaičius. Dabar pasikalbėjau su atėjusiais žmonėmis, paraginau būti aktyvesnius“.

Pasak seniūno, gyventojai be didelio entuziazmo priima seniūnaičių rinkimus. Dar yra manančių, kad už tai seniūnaičiai gaus atlyginimą, kad tai tik dar didesnis valdžios aparato išpūtimas. „Seniūnijose yra bendruomenės, kurios turi išsirinkusios savo pirmininkus, todėl seniūnaičių rinkimai lyg ir dubliuojasi, – dalinosi mintimis J. V. Semėnas. – Manau, seniūnaitijų steigimas labiau tinkamas didiesiems miestams, kur nėra bendruomenių. Seniūnijose jis nereikalingas. Kokia gali būti savivalda, jeigu seniūnaitijos steigiamos teismo sprendimu, darant spaudimą Vyriausybės atstovui“.

Seniūnaičiai dirbs nemokamai

Rajono taryba šių metų rugsėjo 24 dieną patvirtino Kupiškio rajono savivaldybės seniūnaitijų seniūnaičių rinkimų tvarkos aprašą bei sudarė seniūnaitijų seniūnaičių rinkimų grafiką.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video