2024/05/19

Už šaligatvių nepriežiūrą gresia baudos

Spaudoje jau buvo skelbta, kad dėl lėšų trūkumo žiemą šiais metais gyventojams teks patiems valyti šaligatvius, kiemus, automobilių stovėjimo aikšteles.

Tokius Savivaldybės administracijos parengtus lapelius su nurodymais nuolat valyti ir prižiūrėti šaligatvius jau gavo Atgimimo ir Maironio gatvių gyventojai.

Ne visų jėgos vienodos

Atgimimo gatvės gyventojų vardu į redakciją užsukęs Jonas Šmigelskas sakė, kad tokie gauti pranešimai labiausiai suglumino vyresnio amžiaus žmones: „Kaip rasti jėgų žiemą nukasti sniegą nuo šaligatvio, jeigu senyvo amžiaus žmogui kartais sudėtinga ir pačius paprasčiausius, daug fizinės jėgos nereikalaujančius darbus atlikti?“.

Pasak pašnekovo, gyventojai, negalintys patys tvarkyti šaligatvių, turės kažką samdyti, o tai jau papildomos išlaidos. Kitas neaiškumas, ar teisėta tokia prievarta dėl tvarkymo, jeigu šaligatviai yra jau ne gyventojo teritorijoje.

Nesuprantama, kodėl buvo pasirinktos būtent šios gatvės, nes kitur dar tuo rūpinasi UAB „Kupiškio komunalininkas“ valytojos.

Nuolaidų nebus

Apie tuos lapelius, su priminimu valyti patiems gyventojams šaligatvius, pasiteiravome Savivaldybės Ekonomikos ir turto valdymo skyriaus vyr. specialisto Antano Odino. „Taip, tokius lapelius gavo Maironio ir Atgimimo gatvių gyventojai, – patvirtino A. Odinas. – Iki šiol šaligatvių valymu rūpinosi UAB „Kupiškio komunalininkas“, tačiau sunkmetis padarė savo darbą – Savivaldybė šiai bendrovei yra skolinga, todėl negali sau leisti tokios prabangos. Kol kas iš darbo buvo atleistos tik Atgimimo ir Maironio gatvių valytojos, tačiau ateityje prie savo namų esančius šaligatvius valys ir kitų gatvių gyventojai“.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video