2024/05/17

Kraštiečiuose gyventojai nesusikalbėjo su namo administratoriumi

Beveik visi tie, kurie remontuojasi savo butus ar namus, yra patyrę, kad susikalbėti su statybininkais ar remontininkais yra tikrai nelengvas užsiėmimas. Todėl, kai redakcija gavo Kupiškio K. Šimonio gatvės 16-ojo namo gyventojų nusiskundimą apie jų namo stogo remontą, nutarėme pasidomėti šia istorija.

Pasakojimas apie dvi skirtingas sąmatas ir kitas įdomybes

Gyventojai buvo nepatenkinti UAB „Kupiškio komunalininkas“, kuris administruoja minėtą namą, darbuotojų atliktu darbu.

Žmonės pasakojo, kad visų pirma jiems įtarimą sukėlė pateiktos sąmatos. Vienas bendrovės atstovas parodė 34 tūkstančių litų sąmatą, o kitas pateikė tokį pat dokumentą, bet jame jau buvo nurodyta visai kita suma – 43 tūkstančiai litų. Kai gyventojai pradėjo domėtis, kokia gi sąmata tikroji, jie buvo užsipulti, kad ieško to, ko nepametę.

Gyventojai iškėlė versiją, kad ponai iš „Kupiškio komunalininko“ net patingėjo suderinti savo veiksmus, todėl išlindo galima apgavystė.

Be to, žmonės teigė, kad namas jau buvo sukaupęs 27 tūkstančius litų, bet bendrovė iš anksto pradėjo išskaičiuoti trūkstamą sumą, nors darbų nebuvo atlikusi.

Kai darbai jau buvo baigti, ant stogo buvo užlipę nusimanantys žmonės ir įsitikino, kad nebuvo pakeistos visos skardos.

Visa tai sudėję į vieną vietą K. Šimonio 16 – ojo namo gyventojai, ar bent kai kurie iš jų, nutarė, kad bendrovės buvo apgaudinėjami.

Kaip tarė, taip ir padarė

UAB „Kupiškio komunalininkas“ direktorius Rimantas Stundys, išklausęs šią istoriją, sakė, kad apie ją yra girdėjęs ir anksčiau, todėl gali atsakyti į čia keliamus klausimus.

Jis sakė, kad šiam namui į draugus komunalininkai nesiprašė. Paprasčiausiai buvo gautas gyventojų prašymas dėl stogo remonto. Šis objektas „Kupiškio komunalininkui“ perėjo dar iš dabar jau nebeegzistuojančios UAB „Butų ūkis ir vandentiekis“. Tas stogas buvo kelis kartus „lipdytas“, tačiau nutarta, kad šiemet kartu su kitų namų stogais reikia rimtai sutvarkyti ir šitą.

Pasak direktoriaus, stogo remonto sąmata iš tikrųjų buvo apie 44 tūkstančiai litų. Jis šią sąmatą netgi parodė „Kupiškėnų mintims“. Direktoriui jo pavaldiniai pasakojo suprantantys, kodėl gyventojams galėjo pasirodyti, kad yra kažkokia antroji sąmata. Matyt, moterys, žiūrėjusios į dokumentus, neatsivertė ar nepamatė paskutiniojo šio dokumento puslapio, o priešpaskutiame yra nurodyta būtent ta įvairių kalbų sukėlusi 34 tūkstančių litų suma. Ta sąmata buvo sudaryta ne šiaip sau, o pagal tam tikras programas. Beje, ji buvo sudaryta net kitos įmonės.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video