2024/05/17

Dėl mokėjimo už atliekų išvežimą dar ne viskas aišku

Liepos mėnesį pradėjo veikti nauja šiukšlių išvežimo tvarka. Oficialiai nebeveikia senieji po rajoną išsibarstę sąvartinai. Visame rajone liko tik dvi atliekų surinkimo aikštelės. Šiukšles jau ne tik iš miesto, bet ir iš kaimų bei gyvenviečių išveža UAB „Kupiškio komunalininkas“.

Įsigaliojus naujai tvarkai buvo nerimaujama, ar kaimo žmonės pirks individualius konteinerius, ar bandys šiukšlių atsikratyti kitokiais būdais.

Konteineris kaime jau ne egzotika

UAB „Kupiškio komunalininkas“ direktorius Rimantas Stundys sakė, kad pokyčiai jaučiami. Kaimo žmonės tegul ir ne masiškai, bet jau perka konteinerius. Direktoriaus duomenimis jau parduota konteinerių už 70 tūkstančių litų. Tai nėra labai mažai, žinant, kad vieno konteinerio, kurio talpa 240 litrų, kaina su PVM šiuo metu yra 95 litai. Vadinasi, konteineris kaime jau nebėra egzotika.

R. Stundys pasakojo, kad dabar pardavinėjami konteineriai yra dėvėti, bet yra sutvarkyti ir geros kokybės. Pasak direktoriaus, būtų galima atvežti ir naujų konteinerių, bet jie kainuotų ne mažiau kaip trys su puse šimto litų. Todėl vargu, ar atsirastų daug žmonių, norinčių juos pirkti.

Direktoriaus nuomone, parduodamų konteinerių kaina yra gera. Gal žmonės kur nors ir gali rasti dar kokiu litu pigesnį konteinerį, bet atsivežimo išlaidos tą nedidelį skirtumą tuoj pat panaikina. Dabar komunalininkai yra susitarę su seniūnais, kad tais atvejais, kai konteinerių kokia nors bendruomenė pirks iš karto ir didesnį kiekį, „Kupiškio komunalininkas“ juos galėtų atvežti ir į vietą.

Pasikeitė mokėjimų tvarka

Ne visi rajono gyventojai dar priprato prie naujos mokėjimo už šiukšlių išvežimą tvarkos. Neseniai žmonės nustebo, kai gavo sąskaitas už atliekų išvežimą. Nors apie tai jau ne kartą rašėme, bet skaitytojai dar kartą domėjosi, kaip susidarė tikrai nemažos sumos už tokias paslaugas.

R. Stundys pasakojo, kad dabar pasikeitė atsiskaitymo tvarka – gyventojai atsiskaito ne už išvežtas atliekas, o Savivaldybei moka rinkliavą už atliekų tvarkymą. Kiekvienas deklaruotas gyventojas turi sumokėti penkis litus per mėnesį.

Tiesa, direktorius pripažino, kad kol kas atsiranda nesusipratimų, kad reikia mokėti už žmogų, deklaruotą toje gyvenamojoje vietoje.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video