2024/05/19

Gyventojai papildomų darbo rankų nesigina

Neseniai rašėme, kad rajone jau beveik du mėnesiai už socialines pašalpas gyventojai atidirbinėja visuomenės naudai. Tuomet buvo supanikuota, kad daugiau nei dviem šimtams tokių pagalbininkų netrukus gali pritrūkti veiklos. Todėl po straipsnio į redakciją su darbo pasiūlymais suskubo ne vienas kupiškėnas.

Po straipsnio „Visuomenės naudai – „varguolių“ armija“ tarp skaitytojų kilo diskusija: ar tikrai miestas toks tvarkingas, kad Savivaldybės siųstiems socialines pašalpas gaunantiems asmenims neberandama darbų.

Redakcijai paskambinęs kupiškėnas pasiūlė pasižvalgyti po Kalkyno gatvę. Ten, anot jo, akis bado pakelėse želiančios piktžolės.

„Kur privačios gyventojų teritorijos – viskas sutvarkyta, o ant valstybinės žemės plyti šabakštynai, nenušienautos pakelės. Nors Kalkyno ežerėlį kažkada buvo numatyta paversti poilsio zona, šiandien čia auga piktžolės, – kalbėjo prisistatyti nepanoręs miesto gyventojas. – Tai gal galima socialines pašalpas gaunančius žmones atsiųsti šią gatvę aptvarkyti – užtenka vien miesto centrą zulinti“.

Eidami Kalkyno gatve, „Kupiškėnų minčių“ žurnalistai itin netvarkingo peizažo nepastebėjo. Tačiau vietomis iš tiesų vešėjo peraugusios piktžolės, kurios visiškai nederėjo šalia gražiai besitvarkančių gyventojų kiemų. Kalkyno ežerėlis buvo apšienautas, tik tolimiausiuose kampeliuose buvo matomos šienpjovio nepaliestos vietos.

Kupiškio r. savivaldybės administracijos direktorius Žilvinas Aukštikalnis neneigė, kad tokių netvarkingų vietų gali būti ne vienoje miesto gatvėje – vienur piktžoles reikia nupjauti, kitur šaligatvio plyteles paremontuoti ar kitus darbus atlikti. Šie darbai, pasak direktoriaus, pastaruoju metu buvo stabtelėję dėl atostogų meto.

„Darbo iš tiesų netrūksta. Grįš iš atostogų Ekonomikos ir turto valdymo skyriaus vyresnysis specialistas Antanas Odinas ir apžiūrės viską. Tuomet, aišku, tikrai siųsime dirbti tuos žmones, kurie turi atidirbti socialines pašalpas“, – sakė Ž. Aukštikalnis.

Dejuoti, kad minėtiesiems žmonėms trūks veiklos, pasak pašnekovo, kol kas nėra realaus pagrindo. Tačiau ateinančiais sezonais reikės labiau pasukti galvas, kuo užimti visą minią papildomų darbininkų – rudenį planuojama organizuoti lapų grėbimą ir kitus aplinkos tvarkymo darbus.

——-
Autorius: Ingrida STAKYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video