2024/05/04

Paraiška Europos triatlono čempionatui

Karštą šių metų liepos 18 d. prie Kupiškio marių vyko atviros Lietuvos triatlono varžybos. Jos buvo ypatingos, nes jose dalyvavo ne tik mūsų šalies šios sporto šakos atstovai, bet ir Latvijos, Estijos ir Baltarusijos triatlonininkai. Iš viso varžėsi 84 atstovai. Šiame renginyje apsilankė ir daug garbių svečių: Kupiškio r. savivaldybės administracijos direktorius Žilvinas Aukštikalnis, Lietuvos triatlono federacijos generalinis sekretorius Viačeslavas Kalininas, garsiausias Lietuvos triatlonininkas Vidmantas Urbonas. Pagrindiniai renginio organizatoriai Lietuvos triatlono federacijos prezidento pavaduotojas Dainius Kopūstas ir Kupiškio r. kūno kultūros ir sporto centro direktorius Zigmas Paulauskas, kurie aktyviai spręsti šio renginio organizacinius klausimus buvo pradėję jau iškart po Naujųjų metų.

Bendroje įskaitoje jaunių grupėje (berniukai ir mergaitės, gimę 1998 m. ir jaunesni) nugalėjo Martynas Čižius (Lietuva) ir Olivija Baleišytė (Lietuva), 1996 – 1997 m. amžiaus grupėje laimėtojais tapo Grantas Dapkus (Lietuva) ir Sigita Kairytė (Lietuva), 1994 ir 1995 m. – Tautvydas Kopūstas ir Samanta Šopytė.

Mėgėjų grupėje triatlono varžybas laimėjo Stanislav Monskis (Latvija), iš lietuvių geriausiai varžybose pasirodė Justas Lipnickas, kuris užėmė 3 vietą. Veteranų grupėje (vyrai, gimę 1949 m. ir vyresni) nugalėjo Juozas Kieras (Lietuva), 1992 – 1993 m. amžiaus grupėje laimėjo Artiom Kuvšinov (Baltarusija) ir Alexandra Kuharchik (Baltarusija) iš lietuvių geriausias buvo Ernestas Juška, kuris užėmė 4 vietą ir Ieva Tvarijonaitė, užėmusi 3 vietą. Iš gimusiųjų 1990 – 1991 m. nugalėjo Sergey Likhadievskii (Baltarusija) ir Uliana Zarubina (Baltarusija). Geriausiai pasirodęs lietuvis Paulius Dapkus liko 2 vietoje. Veteranų grupėje (g. 1950 – 1959 m.) nugalėjo buvęs Europos ir pasaulio triatlono čempionas Anatolijs Levša (Latvija), 3 vietą užėmė lietuvis Jonas Miekeliūnas.

Elito grupės (g. 1970 – 1989 m.) laimėtojais tapo Aliaksandr Yerashkov ir dabartinė Europos čempionė Natallie Barkus, iš lietuvių geriausiai pasirodė Alina Padleckaitė, užėmusi 4 vietą, ir 6 vietoje likęs Laurynas Urbšys. Kitoje veteranų grupėje ( g. 1960 m. – 1969 m.) nugalėjo Vladimirs Kuzmenko (Latvija), geriausiai pasirodęs Lietuvos atstovas buvo Artūras Nersesianas.

Mišrioje estafetėje dalyvavo 17 komandų. Nugalėjo „Ažuoliukai“ (Lietuva), dalyvavo ir dvi Kupiškio komandos – „Kartu“ (9-oji vieta) ir „Kupiškis“ (13-oji vieta).

Kupiškėnai buvo įsteigę tris taures. Jas įteikė Ž. Aukštiklanis. Mero taurė atiteko vyriausiam varžybų dalyviui Juozui Kierui (Vilnius), „Dailistos“ taurė – jauniausiam varžybų dalyviui Arnoldui Jarašiui (Panevėžys), rajono sporto centro taurė įteikta geriausiai pasirodžiusiam Lietuvos sportininkui Laurynui Urbšiui (Panevėžys).

Atskirai buvo apdovanojami Lietuvos triatlonininkai bei vyko Latvijos triatlono čempionatas.

Dalyviai iš Estijos, Latvijos ir Baltarusijos dėkojo už gerai organizuotą čempionatą, puikiai paruoštą trasą. Renginyje buvo pasirūpinta žmonių patogumais ir maitinimu, budėjo greitoji medicinos pagalba. Ir karštas oras tądien padėjo plaukikams. Sklandžiai praėjęs renginys įžiebė idėją Kupiškyje surengti Europos triatlono čempionato varžybas. Renginio uždaryme dalyvavo Lietuvos triatlono federacijos prezidentas Raimundas Alekna.

——-
Autorius: Rūta URBONAVIČIŪTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video