2024/05/13

Nepartinio judėjimo susirinkime – kalbos apie valdžios nuvertimą

Antradienį Kupiškio kultūros centro vitražų salėje vyko asociacijos „Junginis demokratinis judėjimas“ (JDJ) Kupiškio skyriaus susibūrimas. Dalyvavo šio judėjimo atstovai iš Panevėžio. Ši asociacija, vadovaujama advokato Kęstučio Čilinsko, yra nepartinė.

Atėjo paklausyti K. Čilinsko – K. Čilinsko nėra

Pakalbinti žmonės teigė, jog būtent šio žmogaus kalbų ir susirinko paklausyti. Ne itin gausus susirinkusiųjų, daugiausia vyresnio amžiaus žmonių, būrelis, nusivylė, kai K. Čilinskas nepasirodė. Kupiškio rajono savivaldybės tarybos narys Dangirdas Mikšys – žmogus, kurio visur pilna – paaiškino, jog ne tik garsus advokatas, bet ir žmogaus teisių gynėjas K. Čilinskas Vilniuje turėjo neatidėliotinų reikalų, susijusių su LEO LT restruktūrizavimu. Pasirodo, LEO LT egzistavimas, nepartinės asociacijos oficialiai skelbiama nuomone, yra viena iš pagrindinių blogybių mūsų šalyje.

Kaltų ieškojimas

Nepaisant to, kad lauktasis svečias neatvyko, Kupiškio kultūros centro vitražų salėje buvo diskutuojama, o kartais ir šaukiama vienas per kitą apie realios demokratijos nebuvimą, žmogaus teisių nepaisymą (ne vienas kupiškėnas burnojo, jog nuėję į Kupiškio rajono savivaldybę, lieka neišklausyti), amoralumą, biurokratijos aparatą bei kitokias blogybes.

Viena, matyt, opiausių temų susirinkusiesiems buvo pensijų mažinimas, nes buvo girdėti ir tokių pasisakymų, kaip „eisim ir su šakėm nuversim valdžią“. Negražių žodžių lavina kliuvo ir Kupiškio rajono savivaldybei, kuri, pasak susirinkusiųjų, baigia nualinti Kupiškio kraštą. D. Mikšys piktinosi, jog Savivaldybė yra skolinga apie 10 milijonų litų, bet rado lėšų „Piemenuko“ skulptūrai.

Keista, juk pats D. Mikšys yra Savivaldybės tarybos narys.

Siūlė sekti Šveicarija

Po D. Mikšio diskusijos su susirinkusiaisiais savo nuomonę išsakė asociacijos „Junginis demokratinis judėjimas“ Kupiškio skyriaus koordinatoriumi prisistatęs Virginijus Sankauskas.

JDJ Panevėžio skyriaus pirmininkas Jonas Balčytis ir sekretorė Rita Jusienė plačiau papasakojo, apie asociacijos uždavinius ir tikslus. Pasak R. Jusienės, JDJ siekia suvienyti Lietuvos žmones ir kviesti juos dalyvauti mitinguose bei valdžios reikalauti, kad prieš priimant bet kokį įstatymą, referendumo būdu būtų atsižvelgiama į piliečių nuomonę. Tokia tvarka galioja Šveicarijoje, kuri kaip pavyzdys susirinkime ne kartą buvo minima.

——-
Autorius: Sonata MOGYLAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video