2024/05/18

Sklypą laikinai užkonservavo ir prižiūrės

Po gaisro Gedimino g. 49-ajame name, kuris priklauso UAB „Baltisches Haus“, pakalbinome šios bendrovės atstovą. Panevėžio ir Utenos regionų ūkio administratoriaus Valentino Genočio pasiteiravome, kaip ši bendrovė saugo savo turtą, ar rūpinasi, kad aplinka, prie jai priklausančių namų Gedimino g., būtų tvarkoma.

Pastatų šalia to sutvarkyto sklypo griauti neketinama. Jie taip pat bus tam tikro projekto dalis. Kas ten bus konkrečiai, kol kas pasakyti negalįs.

Ūkio administratorius teigė, kad negyvenami namai yra užsandarinti – užkaltos durys, langai. Pastaruoju metu jie nebuvo išplėšti. Tad sutikti su policijos pareigūnų teigimu, kad pastatais nesirūpinama, nenorįs. Žinoma, asocialūs asmenys bando vienaip ar kitaip patekti į tuos pastatus. Tačiau statiniai nuolat tikrinami. Į namą, kuriame kilo gaisras, tikrai įsibrauta neseniai.

Po gaisro bendrovės darbuotojai apžiūrėjo pastatus, darbininkai ėmėsi jų sandarinimo darbų. Vėl bus apkalti visi langai, durys, kad ten nebūtų landynės.

Pasidomėjome, ar nebūtų paprasčiau pasamdyti sargą.

„Bendrovė daug nekilnojamojo turto turi visoje Lietuvoje. Kai kur tie pastatai net užmūrijami, kad pašaliniai asmenys negalėtų į juos patekti. Sargų nesamdome. Paprasčiausiai nėra tokios praktikos. Tiesa, tik kai kur, priklausomai nuo pastatų sudėtingumo, kai juose yra veikiančių sistemų, pasitelkiama apsauga. Kupiškyje viena saugos bendrovė prieš griovimą irgi saugojo visą senąjį kvartaliuką, kad nebūtų plėšiami stogai ar kitaip niokojami statiniai“, – sakė V. Genotis.

Kupiškėnams užkliuvo ir netvarkinga Gedimino g. likusių nenugriautų namukų aplinka. Ūkio administratorius patikino, kad su UAB „Kupiškio komunalininkas“ yra sudaryta sutartis dėl aplinkos tvarkymo. Tad bus kam ir sklype pasėtą žolytę nušienauti, ir tų dviejų, likusių nenugriautų sodybų, teritoriją aptvarkyti, gyvatvorę apkarpyti.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video