2024/05/21

Į tūkstantmetį – švaresni ir žalesni

Nors pavasaris šiemet labai lėtai ir nenoriai braunasi pro žiemos širmą, tačiau jau planuojami rimti pavasariniai darbai – vienus iš jų aptarė kovo 26 d. Lietuvai pagražinti draugijos (LPD) Kupiškio valdybos skyrius.

Valdybos posėdyje buvo svarstomi du klausimai: dėl Kupiškio miesto sodybų apžiūros-konkurso 2009 m. nuostatų ir talkų organizavimo.

Sodybų apžiūras numatyta organizuoti birželio-rugpjūčio mėnesiais, o aptartieji nuostatai netrukus bus paskelbti Kupiškio rajono savivaldybės internetinės svetainės puslapyje. Sodybos bus apžiūrimos Kupiškio mieste ir kaimuose, apžiūrą inicijuos seniūnai.

Kitas klausimas – daug opesnis – talkų organizavimas. Jas nutarta organizuoti balandžio 20-25 d. Numatyta iki balandžio 25 d. tvarkyti įstaigoms įprasta tvarka pakupį, o 25 d. prie Kupiškio piliakalnio organizuoti bendrą kupiškėnų talką. Talkos turėtų vykti visame rajone, už jų organizavimą bus atsakingi seniūnijų seniūnai. Detalesnė informacija apie būsimas talkas bus paskelbta Savivaldybės interneto svetainėje bei spaudoje.

LPD draugijos nariai dalijosi pasiūlymais – prie Kupiškio marių aplinkosaugininkai galėtų pasirūpinti stendais, primenančiais apie aplinkos svarbą ir deramą elgesį joje. Nuskambėjo ir kitas vertingas pasiūlymas – Medžiotojų ir žvejų draugijai kartu su žvejų bilietais dalyti ir atmintines, primenančias, kaip elgtis gamtoje. Reikėtų atkreipti dėmesį ir į tas sodybas, kurios nesirūpina savo aplinka – paraginti tvarkytis, nedarant spaudimo, vadovaujantis supratingumu ir laisva valia. Ne pačius gražiausius gamtos kampelius galėtų tvarkyti ir mokiniai – Jaunųjų miško bičiulių sambūrio nariai.

——-
Autorius: Nora NORVILAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video