2024/04/30

Techninių sporto šakų atstovai pasigenda paramos

Kupiškio rajono Savivaldybės posėdžių salėje rajono Tarybos narys Virginijus Andrijauskas surengė techninių sporto šakų (motociklų sporto klubo „Vingis“, klubo „35 coliai“, autokroso, „Bulių“) atstovų susitikimą su rajono mero pavaduotoju Aidu Mikėnu bei Nevyriausybinių organizacijų rėmimo komisijos pirmininku Rimantu Jociumi.

Susitikimo dalyviai valdžios atstovams išsakė savo nuomonę dėl Uoginių trasos pagerinimo, kalbėjo apie sunkumus, su kuriais susiduria organizuodami varžybas.

Susitikimą pradėjęs rajono mero pavaduotojas Aidas Mikėnas sakė, kad visada smagu girdėti, kai prizines vietas užima kupiškėnai, tačiau vis dažniau mūsų rajono sportininkai varžybose dalyvauja kaip kitų rajonų sporto klubų atstovai. „Tai savaime suprantama, nes viską lemia lėšos. Žinome, kad motociklų ir automobilių sportas yra nepigus. Norėdami pasiekti gerų rezultatų, sportininkai priversti prieglobsčio ieškoti ten, kur geresnės galimybės, – sakė A. Mikėnas. – Šio susitikimo tikslas – sužinoti, kokios problemos yra didžiausios ir kas trukdo jums atstovauti mūsų rajonui“.

Pasak Kupiškio rajono motociklų sporto klubo „Vingis“ atstovo Sauliaus Miliškevičiaus, gerai pasirodantys varžybose kupiškėnai, turi rėmėjų iš kitų klubų, kurie juos visokeriopai palaiko, nes norint gerai pasirodyti varžybose, reikia nemažai investicijų – savo asmeninėmis lėšomis tai padaryti neįmanoma. Sportininkai kelinti metai čempionatuose „Vingio“ sporto klubui, o tuo pačiu ir Kupiškiui, nebeatstovauja. „Suprantame, kad gal ir negražu, jog taip yra, bet viską lemia pinigai“, – sakė S. Miliškevičius.

„Norint organizuoti rimtas varžybas Uoginių trasoje, reikia ją sutvarkyti. Trasą reikėtų platinti ir ilginti, nes yra per siaura, būtų neblogai atvežti molio, bent jau kiek įmanoma aptverti teritoriją, – kalbėjo „35 colių“ klubo prezidentas Naglis Čepelė. – Dabar ją tik minimaliai aptvarkome savo lėšomis“.

Anot kalbėjusiųjų, šią trasą labai pamėgo ilgapirščiai, nes po varžybų bematant dingsta visi kuolai – juos vagišiai sugeba net iš vandens ištraukti. Buvo pastatytas medinis tualetas – ir to neliko. „Nesuprantu žmonių – nejaugi nebeturi nė kiek sąžinės ir padorumo, jei niežti nagai net tualeto duris vogti“, – samprotavo N. Čepelė.

Pasak sportininkų, kituose rajonuose techninėms sporto šakoms skiriamas žymiai didesnis dėmesys. Kaip pavyzdys, buvo nuolat minimi Molėtai. Ten organizuojant varžybas nekyla jokių problemų. „Mums gana sudėtinga, nes už greitosios medicinos pagalbos paslaugas, policijos apsaugą, jeigu tai poilsio diena, bei greiderio samdymą tvarkyti trasai, turime sumokėti nemažus pinigus. Kol kas tik su rajono priešgaisrine gelbėjimo tarnyba sutariame, kad nemokamai pabudėtų per varžybas“, – pasakojo N. Čepelė.

Buvo bandymų pardavinėti bilietus, tačiau tai davė mažai naudos, nes taip renginys tampa komerciniu, o nuo to tik išauga mokesčiai.

Susitikime dalyvavęs Nevyriausybinių organizacijų rėmimo komisijos pirmininkas R. Jocius pažadėjo pagal galimybes remti šias sporto šakas lėšomis. „Kiek įmanoma, prisidėsime ir mes, tačiau šiais metais, palyginti su praėjusiais, gavome keturis kartus mažiau pinigų, todėl galimybės yra ribotos“, – kalbėjo R. Jocius.

Susitikimo pabaigoje buvo kalbėta ir apie finansavimo galimybę dalyvaujant įvairiuose projektuose. „Mes esame sportininkai, galime automobilį ar motociklą pataisyti, bet projektui parašyti reikia žmogaus, kuris tai sugebėtų daryti, – sakė Saulius Valiukas. – Tam reikia laiko ir supratimo, o mums jo trūksta“.

A. Mikėnas pasiūlė pasidomėti, kiek projektinėje veikloje sportininkams gali padėti Jaunimo centras, kurio direktorė turi nemažą šios srities patirtį.

„Tikiuosi, kad kito susitikimo metu galėsime kalbėti konkrečiau, nes dabar iš jūsų pasakojimų sužinojome, ko labiausiai reikia, kad techninių sporto šakų mėgėjai nors kiek tvirčiau pasijustų ir galbūt gintų mūsų, o ne kitų rajonų garbę čempionatuose“, – sakė mero pavaduotojas.

——-
Autorius: Neringa BUTKEVIČIŪTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video