2024/09/22

Peticijų komisijos iniciatorius liko už borto

Praėjusį ketvirtadienį vykusiame rajono Tarybos posėdyje svarstyti 48 darbotvarkės klausimai ir vienas papildomas klausimas. Posėdyje vyravo darbinga atmosfera. Didelių diskusijų sprendimų projektai nesukėlė. Tad viską apsvarstyti ir aptarti užteko iki pietų pertraukos.

Nauja tvarka ir personalijos

Nustatyta 2009 m. Kupiškio socialinių paslaugų centre teikiamos ilgalaikės socialinės globos kaina per mėnesį – 1 820 Lt. Pernai ši globa per mėnesį buvo 1723 Lt. Šiuo metu šiame centre, kitaip sakant, Subačiaus senelių globos namuose, gyvena 26 asmenys.

Buvo patvirtinti pakeisti „Smulkaus ir vidutinio verslo rėmimo nuostatai“. Šiuo metu prioritetinėmis veiklos rūšimis rajone laikomas turizmas, kaimo turizmas, sportinio ir turistinio inventoriaus nuoma, amatai, viešasis maitinimas, nakvynės paslaugos, pirties paslaugos, sportas, kultūra, medicina. Tarybos narys Valentinas Beinoris atkreipė dėmesį į tai, kad pagal šiuos nuostatus bus teisėtai galima verslininkui iš dalies kompensuoti nuomojamų patalpų remonto išlaidas.

Pagaliau buvo sudaryta rajono Savivaldybės tarybos Peticijų komisija, susidedanti iš penkių asmenų. Į ją nebuvo išrinktas save pasiūlęs Tarybos narys Dangirdas Mikšys, buvęs šios komisijos sudarymo iniciatorius prieš dvejus metus. Kad rajone atsirastų Peticijų komisija, prireikė net teismo sprendimo. Tuo klausimu su Savivaldybe bylinėjosi Vyriausybės atstovas.

Pakeistas Važiavimo išlaidų kompensavimo pedagogams ir gydytojams tvarkos aprašas. Nuo sausio 1 d. ši kompensacija priklauso ir kultūros bei socialiniams darbuotojams. Tarybos nariai pasiūlė parengti atskirą sprendimą, kad kelionės išlaidos būtų kompensuojamos ir tiems minėtų sričių specialistams, kurie važinėja dirbti iš kaimo į miestą. Pasak mero Jono Jaručio, tai bus galima spręsti, kai bus nagrinėjimas rajono biudžeto klausimas.

Į Administracinės komisiją prie Kupiškio rajono savivaldybės tarybos, vietoje Vytauto Švedo, įrašytas Virginijus Stapulionis. Už kelionę brangiau

Nuo šių metų kovo 1 d. UAB „Kupiškio autobusų parkas“ paslaugomis besinaudojantys keleiviai mokės brangiau už važiavimo bilietą. Vietinio susisiekimo maršrutuose už vieną keleivio kilometrą reikės mokėti 25 ct be PVM (buvo 20 ct su PVM), o važiuojant maršrutu Kupiškis-Panevėžys – 18 ct be PVM (buvo 17 ct su PVM). Pavyzdžiui, dabar bilietas į Panevėžį kainuos 10 Lt 50 ct, o į Antašavą ir į Alizavą per Palėvenėlę – apie 6 Lt, į Šimonis – apie 8 Lt.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video