2024/05/20

Mero balius: į darbą – kaip į šventę

Kaip ir kiekvienais metais, taip ir šiais, rajono verslininkai, biudžetinių įstaigų vadovai, dvasininkai buvo pakviesti į šventinį mero priėmimą.

Nuo Seimo neatsilikome niekuo – buvo padėkos, koncertas ir vaišės darbo metu.

Šiųmetis šventinis priėmimas turėjo net tris dalis: oficialiąją, kultūrinę ir vaišes.

„Visi gyvename laike, kuris susideda iš daugelio atkarpų. Nesinori vardinti, ką nuveikėme, geriau visiems padėkoti, kad buvote čia ir kūrėte, – pradėjo oficialiąją dalį rajono meras Jonas Jarutis. – Kaip ir kiekvienais metais, taip ir šiemet, skyrėme nominacijas tiems žmonėms ar įmonėms, kurie daugiausiai nusipelnė mūsų rajonui. Kai kurios nominacijos bus šmaikščios, nes kartais ir į rimtus dalykus verta pažiūrėti per humoro prizmę“.

Juodpėnų bendruomenei buvo skirta nominacija už aplinkos puoselėjimą, todėl bendruomenės pirmininkė Irena Aleksandravičienė visiems pažadėjo ir toliau „žalėti“.

UAB „Kupiškio komunalininkas“ direktorius Rimantas Stundys, atsiimdamas nominaciją už komunalinio ūkio pagausėjimą ir naštos pasunkėjimą, nesikuklino: „Nagi, stengsimės išlaikyt“.

Neliko pamiršta ir UAB „Kupiškio vandenys“ – jiems skirta nominacija už neskausmingą problemų permetimą kolegoms. Atsiimdamas nominaciją bendrovės direktorius Albertas Audickas džiaugėsi, kad jie pagaliau išsigrynino, ir visi gers tik švarų vandenį.

Vieną rimčiausių nominacijų – už šiuolaikines inovacijas durpių versle – gavo UAB „Durpeta“. Nominacija už šiuolaikinių technologijų taikymą žemės ūkyje skirta ūkininkui Zigmantui Aleksandravičiui.

Nominaciją už sportinius mūsų rajono krepšininkų pasiekimus atsiėmė ir treneris Alvydas Puzelis.

Oficialioji dalis buvo skirta ne tik nominacijų įteikimams, jos metu meras pasiūlė ateinančius metus mūsų rajone paskelbti žaliaisiais metais, nes laukia daug permainų – pradės veikti atliekų tvarkymo centras, bus įvesta visuotinė rinkliava už atliekų tvarkymą.

Nebuvo pamiršta, kad šie metai mūsų šalyje buvo paskelbti Skaitymo metais. Ta proga už projektų rengimą buvo apdovanotos Savivaldybės viešosios bibliotekos darbuotojos Lina Matiukaitė ir Jolita Janušonienė.

Kultūrinėje dalyje šventinio priėmimo dalyvius su artėjančiomis šventėmis daina ir šokiu pasveikino mūsų rajono meno kolektyvai.

Trečioji priėmimo dalis – vaišių – taip pat nebuvo skurdi. Pasak Savivaldybės administracijos direktoriaus Žilvino Aukštikalnio, šiais metais vaišėms vienam žmogui buvo skirta 15 litų. Pernai suma buvo didesnė – 25 litai. „Šie pinigai yra iš reprezentacijoms skirtų lėšų“, – sakė administracijos direktorius.

Pasiteiravus, kodėl puota vyksta darbo metu, mero pavaduotojas Aidas Mikėnas atsakė, kad tai irgi darbas – žmonės gali susitikti vieni su kitais, pabendrauti, pasidžiaugti nuveiktais darbais. „Darbo formų gali būti įvairių – ne tik darbas prie dokumentų stalo. Vieni su kitais galime bendrauti ir neformalioje aplinkoje“, – komentavo jis.

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video