2024/09/22

Susirinkusieji atsistoję plojo savo olimpiečiams

Šeštadienio (lapkričio 22 d.) popietę Kupiškio kultūros centro didžiojoje salėje rinkosi kupiškėnai ir miesto svečiai į neeilinį renginį, kuriame buvo paminėtas Kupiškio rajono sporto veteranų klubo „Šaltinis“ dešimtmetis, pristatyta ką tik išleista knyga „Metai su sportu“. Šventės akcentas – susitikimas su buvusiais sportininkais olimpiečiais Aleksandru Antipovu, Pavelu Fedorenka, Daiva Čepeliene ir olimpiniu, pasaulio ir Europos čempionu Virgilijumi Alekna. Nepaisant to, kad salė žiemiškai šalta, ji sulaukė daugybės žiūrovų.

Paminėtas „Šaltinio“ dešimtmetis

Renginį pradėjęs antašavietis Albinas Vaižmužis pasveikino susirinkusius žiūrovus ir atvykusius olimpiečius, tik va, apgailestavo, kad kultūros centre vyksta remontas, o salė ganėtinai šalta. Buvo svarstoma dėl kitų renginio vedimo patalpų, bet nutarta jį vesti būtent šioje salėje. A. Vaižmužis pristatė buvusius olimpiečius kupiškėnus, olimpinį, pasaulio ir Europos čempioną Virgilijų Alekną, renginyje dalyvaujančius merą Joną Jarutį, mero pavaduotoją Aidą Mikėną, Kupiškio kūno kultūros ir sporto centro direktorių Zigmą Paulauską, administracijos direktoriaus pavaduotoją Vaitiekų Gaidukevičių.

Sporto veteranų klubo prezidentas Romualdas Semėnas sakė, jog data šiam renginiui pasirinkta neatsitiktinai – derinta su mūsų kraštiečiu olimpiniu čempionu. Klubo idėja, pasak prezidento, kilusi jam išėjus į taip vadinamą užtarnautą poilsį. „Jeigu yra pagyvenusių žmonių šokių ir dainų kolektyvai, tai kodėl negali būti sportininkų klubo“, – prisiminė „Šaltinio“ idėjos pradžią R. Semėnas. Matyt, sumanymas pasitvirtino – susirinko per 40 žmonių, buvo išrinkta taryba, o R. Semėnui patikėtas garbingas prezidento postas. Klubo nariai užsiima pačia įvairiausia sportine veikla: žiemą žaidžia sportinius stalo žaidimus, smiginį, turi subūrę futbolo, krepšinio komandas, atgaivino lietuviško ritinio tradicijas.

Pasak R. Semėno, norima ritinį propaguoti ir ateityje, įtraukti kuo daugiau jaunimo. „Šaltinis“ rengia susitikimus su Kupiškio rajono miestelių gyventojais, lankėsi ir talkino organizuojant varžybas Kupiškio technologijos ir verslo mokyklos mokiniams.

Anot prezidento, prieš ketverius metus atkreipęs dėmesį į Kupiškio Lauko gatvės stadione susirinkusius vaikus ir subūręs jų komandą. Vėliau su treneriu Ričardu Puntuzu nutarė, kad juos reikia treniruoti – susirinko apie 40 vaikų, kurie dalyvauja ne tik rajoninėse, bet ir respublikinėse varžybose. R. Semėnas džiaugėsi klubo veikla, tačiau apgailestavo, kad lėšų jai sunkiau rasti, ir už paramą dėkojo Kupiškio rajono savivaldybei, Seimo nariams Viktorui Rinkevičiui ir Vytautui Galvonui.

Knygos vertė – būsimoms kartoms

Algimantas Jasaitis, vienas iš knygos sudarytojų, sakė, jog mintis išleisti knygą kilo prieš penkerius metus, kai surinkęs sportininkų biografinius faktus, prisiminimus, bet tik praeitais metais išsikristalizavo idėja išleisti knygą. Tuomet buvo prašyta mero pritarimo ir paramos, o gavę visa tai bendraminčiai ir bendraautoriai susirinko pas R. Semėną. Beliko pasidalinti darbus.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Nora NORVILAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video