2024/09/22

Naujieji mokslo metai prasidėjo

Rugsėjo 1-ąją nešini rudeninių gėlių puokštėmis į klases sugrįžo mokiniai. Vėl visų – ir mokinių, ir mokytojų laukia nauji darbai ir iššūkiai. Pirmadienio ryto su nerimu laukė 33 tūkstančiai 226 Lietuvos pirmokai.

Šiais metais Kupiškio rajone mokslo žinių siekia apie 3 500 mokinių. Iš jų pirmą kartą į mokyklinį suolą atsisėdo 236 pirmokai – 26 mažiau nei pernai. Iš viso rajone sukomplektuota 16 pirmokų klasių. Trys jų klasės yra Kupos pradinėje mokykloje, dvi – Povilo Matulionio pagrindinėje, kitose yra po vieną, o kai kur liko tik jungtinės pirmokėlių klasės.

Vaikus į žinių pasaulį ves, mokslo paslapčių mokys apie 370 rajono pedagogų.

ėjo pirmosios tradicijas. Šiais metais apsilankėme Subačiaus gimnazijoje, kuri naujus mokslo metus pasitinka su gražiu būriu pirmokėlių. Klasėje mokysis 18 vaikų, kurie jau per rugsėjo pirmosios šventę kartu eilėraščių posmais išvardijo abėcėlės raides.

Sveikinimo žodį gimnazijos mokiniams ir mokytojams tarė rajono meras Jonas Jarutis, kuris atvyko su geromis naujienomis. Gimnazijai skirtas naujas mokyklinis autobusiukas, kuris apie rugsėjo vidurį jau veš vaikus į mokyklą. Kita gera žinia, visų susirinkusiųjų sutikta plojimais – Subačiaus gimnazijos renovacijai numatyta skirti per 1 milijoną litų.

Su pirmąja rudens švente, mokslo ir žinių diena, sveikino gimnazijos tėvų komiteto pirmininkė Danguolė Stašienė, VĮ Lietuvos naftos produktų agentūros Subačiaus kuro bazės direktoriaus pavaduotojas Kęstutis Paliulis.

„Atostogos yra gerai, bet jos baigėsi. Linkiu, kad šiais mokslo metais negailėdami jėgų semtumėtės žinių“, – linkėjo Subačiaus seniūnas Vidmantas Paliulis.

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video