2024/05/16

Aldona slapstosi bijodama prarasti savo namus

Šių metų liepos 31 d. užregistruotas Kupiškio r. savivaldybės socialinės paramos skyriaus l.e. vedėjos pareigas Laimos Bartulienės pareiškimas, kad nuo šių metų liepos 23 d. yra dingusi be žinios Aldona Palmyra Navikienė, gim. 1935 m., gyv. Kupiškio r., Šiaudinių k.

Apie A. Navikienės dingimą redakcijai buvo pranešusi ir jos sesuo Danutė. Anot jos, Aldona kažkur slapstosi po Kupiškio rajono apylinkės teismo nutarties jos globėju paskirti Skemų pensionatą. Sesers nuomone, Aldona jokiu būdu nesutiks išsikraustyti iš savo namų ir apsigyventi tame pensionate. Jei jai paūmėjusi liga, reikėtų gydyti, bet ne daugiau. Nors teismo ji yra pripažinta neveiksnia, bet daugelį metų sugebėjo savarankiškai gyventi ir tvarkyti ūkį.

Dabartinės A. Navikienės bėdos prasidėjo tuomet, kai ilgametis jos globėjas iš Lukonių kaimo Gediminas Jėčius atsisakė šių pareigų, motyvuodamas savo garbiu amžiumi ir nebenorėdamas veltis į globotinės savavališko miško kirtimo aplinkybes.

L. Bartulienė paaiškino, kad žmogus, kurį teismas yra pripažinęs neveiksniu, būtinas globėjas. G. Jėčiui atsisakius būti A. Navikienės globėju, buvo kreiptasi į teismą dėl kito šios moters globėjo paskyrimo.

Apie A. Navikienės gyvenimo peripetijas rašėme ne kartą. Lukonių kaimui stojus mūru už šią moterį ir iš savo tarpo radus jai globėją, A. Navikienė apie dešimt metų gyveno jai priimtinoje aplinkoje, apsaugota nuo pasipelnyti siekusio ne vieno ankstesnio pretendento į globėjus.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video