2024/05/16

UAB „Kupiškio vandenys“ leista tekėti

Ketvirtadienį rajono savivaldybės Taryba gana operatyviai aptarė ir priėmė dvidešimt sprendimų. Nebuvo pritarta tik vienam projektui. Daugelis sprendimų didelių diskusijų nesukėlė. Kiek daugiau aistrų įsiplieskė svarstant uždarosios akcinės bendrovės „Kupiškio butų ūkis ir vandentiekis“ prašymą leisti jos pavadinimą pakeisti į „UAB „Kupiškio vandenys“ ir keisti bendrovės įstatus.

Siūlymas atidėti sprendimą išblėso

Projektą dėl leidimo Alberto Audicko vadovaujamai įmonei persivadinti pristačiusi Ekonomikos ir turto valdymo skyriaus vedėja Marijona Pečkuvienė Tarybos narius supažindino, kad pagal galiojantį įstatymą vandens tiekėjas negali dirbti kitų darbų, nesusijusių su vandens tiekimu ir nuotekų priežiūra, todėl tenka reorganizuoti UAB „Kupiškio butų ūkis ir vandentiekis“.

Svarstymo metu paaiškėjo, kad UAB „Kupiškio ūkis ir vandentiekis“ bei „Kupiškio komunalininkas“ jau tariasi dėl būsimų darbų persiskirstymo. Tai kai kuriems politikams sukėlė klausimų, kodėl tai daroma už Tarybos nugaros. Iš pradžių ir opozicija, ir kai kurie pozicijos nariai pasisakė už tai, kad šio klausimo priėmimas būtų atidėtas, nes projektas paruoštas atmestinai. Tuo tarpu administruoti daugiabučius yra labai sunkus ir atsakingas darbas, todėl į problemą reikia žiūrėti labai rimtai.

Toliau svarstant klausimą, palaipsniui sprendimo atidėjimo idėja blėso, nes garsesni darėsi balsai, kad vis tiek nuo ko nors bendrovės reorganizaciją reikia pradėti, nes jau ir taip šio klausimo sprendimas vėluoja.

Daugumos Tarybos narių balsais buvo nutarta leisti pakeisti įmonės pavadinimą į UAB „Kupiškio vandenys“ ir keisti bendrovės įstatus dėl pavadinimo pakeitimo.

Taip prasidėjo bendrovės reorganizacija, bet Tarybai dar ne kartą teks grįžti prie klausimo, nes prasidės ir įmonės turto, ir žmonių persidalijimas. Matyt, teks mažinti ir bendrovės įstatinį kapitalą. Tada aistros užvirs iš naujo.

Adomynės mokyklos Juodpėnų skyriaus neliko

Finansų ir biudžeto skyriaus vedėjai Nijolei Jaruševičienei pristačius projektą dėl Noriūnų Jono Černiaus pagrindinės mokyklos darbo užmokesčio fondo patikslinimo, paaiškėjo, kad Tarybai siūloma 33 400 litų sumažinti šios mokyklos IV ketvirčio darbo užmokesčio fondą ir atitinkamai padidinti III ketvirčio asignavimus darbdavių socialinei paramai.

Toks patikslinimas atsirado todėl, kad keitėsi mokyklos vadovai, iš darbo išėjo viena mokytoja.

Tarybos nariams pasirodė visai normalu, kad socialinė parama būtų suteikta dėl tam tikrų susiklosčiusių priežasčių mokyklą paliekantiems jos vadovams, bet politikams liko neaišku, kodėl reikia mokėti kompensaciją mokytojai, mokyklą paliekančiai šalių susitarimu. Ne vienam Tarybos nariui atrodė, kad tai yra Savivaldybės lėšų švaistymas ir nieko daugiau. Į klausimus, kodėl taip buvo nutarta padaryti, ilgai dalykiško atsakymo niekas nepateikė.

Tik vėliau Kultūros ir švietimo skyriaus vedėjo pavaduotojas Vytautas Knizikevičius paaiškino, kad kompensacija skiriama seniai mokykloje dirbusiai prancūzų kalbos mokytojai, kuri buvo priversta išeiti iš darbo, nes ši disciplina mokykloje nebebus dėstoma.

Nors Tarybos nariai ir pritarė šio projekto patvirtinimui, bet vėliau ne vienas kalbėjo, kad tokia praktika neturi būti toleruojama.

Taryba balsavo ir už sprendimą nuo 2008 metų rugsėjo 1 dienos likviduoti Adomynės pagrindinės mokyklos Juodpėnų skyrių.

Pagal turimą informaciją, šį skyrių nuo rudens lankytų vos penki mokiniai. Tuo tarpu pagal galiojančius įstatymus jų turėtų būti ne mažiau kaip dešimt. Taryba įpareigojo Adomynės pagrindinės mokyklos direktorę Danguolę Mašauskienę įstatymų numatyta tvarka apie minėtą sprendimą informuoti Juodpėnų skyriaus mokinius ir jų tėvelius.

V. Knizikevičius Tarybos narius patikino, kad uždaromame skyriuje dirbančiais mokytojais bus pasirūpinta.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video