2024/05/16

Aistrų dėl marių sūkuryje – politiko ir Savivaldybės kontrolierės šeima

Turizmo plėtra rajone deklaruojama tik popieriuje, kuris plyšta vos išvažiavus pasivažinėti turistinėse schemose nurodytais keliais. Kelionė dulkėtų kelių maršrutais tampa panaši į cirko labirintą, kurį įveikinėti gali tik labai gerai nusiteikę arba daug laiko turintys keliautojai. Silpnesnių nervų turistai neišvengiamai įsitikins, kad visuomeninis interesas pralaimi privatiems interesams, ir kitą kartą atsisakys kelionės aplink marias.

Jau ne pirmus metus rajono valdžia deklaruoja, kad apie Lėvens tvenkinį reikia kurti turistams patrauklią poilsio zoną. Šiais metais nuo kalbų pereita ir prie konkrečių darbų, bet atrodo, kad Kupiškio marioms tapti patraukliomis turistams kažin, ar yra lemta.

Nosimi į Alvydo Mažeikio tvorą

Prie marių nutarta statyti ilgai aptarinėtą Sveikatingumo centrą. Ten jau pastatytas elingas. Visa tai daroma dėl to, kad turistų srautas būtų nukreiptas prie Kupiškio marių ir keliaujantys žmonės į Rokiškio ar Biržų rajonus neaplenktų ir mūsų rajono patrauklių vietų.

Visai neseniai buvo išleistas ir rajono žemėlapis, kuriuo vadovaudamiesi į rajoną atvykstantys turistai gali nurodytu keliuku nuo vienos stovyklavietės iki kitos važiuoti prie pat Kupiškio marių esančiu keliuku. Jo tvarkymu kruopščiai rūpinosi Kupiškio seniūnijos seniūnas Julius Vytautas Semėnas.

Nutarus pravažiuoti tuo žemėlapyje pažymėtu keliuku, paaiškėja, kad tariami siekiai pritraukti turistus pakeliauti aplink Kupiškio marias yra tik noras atsikratyti čia netyčia užklystančių žmonių ar pagal žemėlapius keliaujančių turistų.

Nuo vienos Kupiškio seniūnijos įrengtos stovyklavietės prie kitos tiesiai jau nebegalima privažiuoti, nes nosimi gali atsitrenkti į verslininko ir rajono Savivaldybės tarybos nario Alvydo Mažeikio sodybos tvorą, kuri užtvėrė dar neseniai turistams buvusį atvirą pakankamai kokybišką kelią.

Įstatymai nepažeisti

Kalbantis su sodybos, kurios tvora užtvėrė aptariamą kelią aplink marias, savininku A. Mažeikiu, aiškėja, kad nei tada, kai jis įsigijo šią valdą prie marių, nei dabar kelias nebuvo servitutinis, todėl jis tverdamas tvorą jokių pažeidimų nepadarė.

A. Mažeikio žmona Vilma Mažeikienė, dirbanti rajono Savivaldybės kontroliere, sakė, kad ji nieko blogo nematanti, kad šis kelias užtvertas, juk prie visų šalia marių esančių stovyklaviečių lengvai galima privažiuoti kitais keliais.

Prie stovyklaviečių iš tiesų privažiuoti galima, tačiau taip ir neaišku, kam tada visai neseniai valdiškomis lėšomis buvo tvarkomas keliukas ir aiškinama, kad tai daroma todėl, kad būtų patogiau poilsiautojams.

Nepatenkintieji ima bruzdėti

Išklausius abiejų Mažeikių ir dokumentaliai patyrus, kad kelią užtverdami sodybos savininkai įstatymų nepažeidė, įsitikini, kad kažkas tyčia kaišioja pagalius į turizmo veiklos plėtros vežimą. Jei šiemet išleistas rajono kelių žemėlapis turistus veda į visiems žinomą „tupiką“ prie Mažeikių sodybos tvoros, tai kitais metais žemėlapių sudarytojų schema realiai gali baigtis dar arčiau Kupiškio.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video