2024/05/16

Medicinos darbuotojai neliko pamiršti

Nors ir darganotas buvo pirmadienio pavakarys, bet Kultūros centro salėje netrūko gražių žodžių ir puikios nuotaikos, nes čia po daugelio metų vėl rajono medicinos darbuotojai susirinko paminėti savo profesinės šventės – Medicinos darbuotojų dienos.

Pas gydytoją – bėdai prispaudus

Minėjimą pradėjęs rajono meras Jonas Jarutis pasveikino visus susirinkusiuosius ir išreiškė viltį, kad tradicija Medicinos darbuotojų dienos proga visiems rajono medikams susirinkti ir pabūti kartu prigis. „Suprantu, kad dabar medicina išgyvena ne pačius geriausius laikus: maži atlyginimai, miglotos perspektyvos jauniems gydytojams. Kur matyta, kad 12 metų studijavęs mediciną jaunas specialistas gauna atlyginimą, kuris tik truputį didesnis už vidutinį. Liūdna, bet taip jau yra, kad Kupiškyje dirbančių gydytojų amžiaus vidurkis – 56-58 metai. Kvietėme grįžti į savo gimtąjį miestą būsimuosius gydytojus, tačiau tikimybė, kad grįš, nedidelė, – kalbėjo meras. – Sveikas būdamas niekas nesikreipia į gydytoją. Ateiname tada, kai būna blogai, todėl labai svarbu ne tik išrašyti vaistai, bet ir užuojauta, supratimas“. Mero palinkėjimas gydytojams skambėjo gana netradiciškai: „Linkiu, kad neturėtumėte darbo, o būtumėte tik sargyboje. Tai gali būti tik tuo atveju, jeigu žmonės nesirgs“.

Gydytojas – ne profesija, o pašaukimas

„Labai malonu salėje matyti ne tik esamus, bet ir buvusius gydytojus. Širdyje gydytojais jūs išlinkote amžinai. Svarbu ne dideli darbai, o daug mažų darbų, kurie atlikti su meile“, – kalbėjo sveikindama kolegas Kupiškio rajono savivaldybės pirminės asmens sveikatos priežiūros centro direktorė Dovilė Kulbokienė.

VšĮ Kupiškio ligoninės direktorius Povilas Rimkus išreiškė viltį, kad švęsti kartu Medicinos darbuotojų dieną taps tradicija. Kaip yra žemdirbių, mokytojų diena, taip turėtų būti švenčiama ir medikų.

Pagerbti geriausieji

Už gerą darbą, pelnytą pacientų pasitikėjimą, Savivaldybės padėkos raštais buvo apdovanota 14 medicinos darbuotojų. Pagerbti ne tik gydytojai, bet ir tie darbuotojai, nuo kurių supratingumo, gebėjimo greitai ir gerai atlikti savo darbą taip pat didele dalimi priklauso paciento sveikata. Ne tik gausių plojimų, bet ir nuoširdaus kolegų rankų paspaudimo sulaukė Kupiškio rajono savivaldybės pirminės asmens sveikatos priežiūros centro Greitosios medicinos pagalbos skyriaus vairuotojas Aloyzas Ramanauskas, Kupiškio ligoninės Vidaus ligų skyriaus vyresnioji slaugytoja Jūratė Motiejūnienė, Kupiškio ligoninės bendrosios praktikos slaugytoja Gražina Petrauskienė, Kupiškio ligoninės anestezijos ir intensyviosios terapijos skyriaus slaugytoja Aldona Skruodienė, Kupiškio rajono savivaldybės pirminės asmens sveikatos priežiūros centro klinikos laboratorijos vyresnioji laborantė Gražina Gintautienė, Rudilių medicinos punkto bendruomenės slaugytoja Palmira Madeikienė, Kupiškio rajono savivaldybės pirminės asmens sveikatos priežiūros centro ūkio dalies vedėjas Algis Petrauskas.

Savivaldybės padėkos raštus ir margaspalvių gėlių puokštes iš kolegų gavo gydytojai Genė Lazdauskienė, Roma Ramanauskienė, Bronė Vaitiekūnaitė, Almantas Jonas Dranseika, Milda Narmontienė, Vida Pranckūnienė.

Šventę vedė Subačiaus kultūros namų režisierė Violeta Mičiulienė, gražiausius dainų posmus medikams skyrė kupiškėnai meno mėgėjai, kurie irgi yra jų pacientai.

——-
Autorius: Nida ŠULCIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video