2024/09/22

Šiukšles teks rūšiuoti

Balandžio pirmąją mieste pastatyti nauji spalvingi šiukšlių konteineriai. Tai pirmas realus žingsnis šiukšlių rūšiavimo link. Atrodo, kad šiai naujovei dar reikia laiko, nes kol kas žmonės nelabai noriai imasi rūšiuoti šiukšles.

„Kas čia per ufonautų įrenginiai – atrodo lyg ateiviai būtų nusileidę“, – taip pirmuosius šiukšlių konteinerius sutiko miesto gyventojai. Pirmosiomis dienomis tik apžiūrinėjo ir daugiau vardino ne jų privalumus, o trūkumus. „Kažkokia nesąmonė. Kaip per tokią mažą skylę sukimš žmogus kokio šaldytuvo pakuotės kartoną?“, – svarstė smalsuoliai.

Pasak UAB „Kupiškio komunalininkas“ autotransporto vadovo Lino Domžos, šiuo metu mieste yra pastatyta 10 komplektų naujųjų šiukšlių konteinerių. Vieną komplektą sudaro trys konteineriai: geltonas – plastmasei ir metalui, mėlynas – popieriui ir kartonui, o žalias – stiklui. Iš viso bus pastatyti 35 komplektai. Šie konteineriai atitinka Europos Sąjungos standartus ir visoje Lietuvoje bus vienodi, todėl jų išvaizda, angos išmesti šiukšlėms dydis – ne komunalininkų prasimanymas.

Anot L. Domžos, šiuos konteinerius aptarnaus AB „Panevėžio specialus autotransportas“ specialios šiukšliavežės. Iš konteinerių šiukšlės bus vežamos vieną kartą per mėnesį.

——-
Autorius: Neringa BUTKEVIČIŪTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video