2024/09/22

Opozicijos lyderis valdžią kaltina neveiklumu

Praėjusius metus laikraščio puslapiuose jau aptarė rajono valdžios vyrai, kurie pasidžiaugė nuveiktais darbais ir pasidalino rūpesčiais, galinčiais kilti šiais metais.

Šį kartą pašnekinome opozicijos lyderį, Tėvynės sąjungos rajono skyriaus pirmininką Vytautą Mockų apie tai, kaip jis vertina situaciją rajone pirmaisiais metais po rinkimų.

Kaip iš opozicijos varpinės atrodo pirmieji porinkiminiai metai rajone?

Kalbėdamas apie praėjusius metus ir papildydamas jau išsakytas nuomones, negaliu nesutikti, kad vienas iš svarbiausių įvykių praėjusiais metais buvo Savivaldybės tarybos rinkimai, vykstantys kas ketveri metai.

Tenka prisiminti ir tų rinkimų vinį – valstiečių ėjimą į rinkimus su Leono Apšegos vėliava. Toks rinkimų “monas“, kai pirmu numeriu įrašytas L. Apšega meru nebeplanavo būti, Kupiškio istorijoje pirmą kartą. Gal to nebeplanavo ne tiek jis, kiek jo komanda. Vadinasi, valstiečiai iškėlė savo vėliavą, kurią po rinkimų nuėmė. Aš tai vienareikšmiai vertinu kaip žmonių apgaulę.

Be to, žinome, kad šeši žmonės, gavę žmonių pasitikėjimą rinkimuose, atsisakė Tarybos nario mandato. Tarp jų yra net penki valstiečių liaudininkų sąrašo nariai, keturi seniūnai: Julius Semėnas, Valdas Juškevičius, Antanas Alkauskas ir Vidmantas Paliulis bei Administracijos direktorius Žilvinas Aukštikalnis.

Mūsų partijoje panašių dalykų nebuvo ir niekas rinkėjų neapgaudinėjo.

Kaip ten bebūtų, rinkimai įvyko. Ar jau galima įvertinti naujos valdžios pirmųjų metų darbą?

Rinkimai vyko jau beveik prieš metus, todėl jau galima įvertinti ir ką naujų pareigūnų sustatymas davė rajonui. Tenka konstatuoti, kad rajone išliko stagnacija. Lietuva dabar gyvena Europos Sąjungos sąlygomis, todėl atsivėrė didžiulės naujo finansavimo galimybės, bet rajonas jų neišnaudoja, neskaičiuojant kelių pavienių atveju, kuriais dažnai pasigiriama.

Sutinku, kad Kupos slėnio sutvarkymas yra gražus darbas, bet jis nėra prioritetinis rajone. Esminių dalykų, kurie keistų rajono vystymosi perspektyvas ir suteiktų daugiau optimizmo, nėra.

Praėjusią savaitę mūsų frakcija ir skyriaus taryba buvo susitikusi su Anykščių meru. Jis mums papasakojo apie planus ir jų įgyvendinimą šiame rajone. Situacija ten nuo situacijos mūsų rajone skiriasi labai smarkiai. Ten jie ne tik planuoja, bet ne vienas projektas jau yra įgyvendintas ar baigiamas įgyvendinti.

Kol mes jau kelis metus šnekame apie turizmą, sportą, kūno kultūrą, Anykščiai pirmieji Lietuvoje pradėjo eksploatuoti slidinėjimo trasą, kurią visa Lietuvos spauda jau spėjo išgirti kaip geriausią šalyje. Daug projektų jau įgyvendinta ir Arklio muziejuje. Tai atsiperkantys ir duodantys pelną projektai. Jau skirti pinigai naujos bibliotekos statybai, o mes niekaip nesugebame net suremontuoti savo bibliotekos, esančios sename pastate. Jau vyksta sveikatingumo centro statybos. Nors jis dar neveikia, bet jau sudarytos sutartys su jaunais medicininių specialybių studentais. Vadinasi, į Anykščius atvyks jaunų darbuotojų desantas, tuo tarpu mes kol kas garsėjame tik emigracija. Anykščių ėjimo pirmyn pavyzdžių galima vardyti ir vardyti.

Kodėl Anykščiuose jaučiamas tas dinamiškumas, kurio pasigendate Kupiškyje?

Manau, kad skirtumus lemia valdančiosios daugumos požiūris. Anykščiuose valdančiąją daugumą sudaro Tėvynės sąjunga (turi merą), socialdemokratai (turi vicemerą) ir valstiečiai liaudininkai (turi administracijos direktorių). Visų jų pastangos nukreiptos rajono labui, todėl ir darbų nuveikta daugiau. Anykščiai neseniai gavo kurortinės vietovės statusą, tai jiems sudaro sąlygas ieškoti papildomo finansavimo. Anykštėnai tikisi, kad nelengvai, bet papildomą biudžetinį finansavimą gaus.

Plačiau skaitykite „Kupiškėnų mintyse“

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video