2024/05/20

Subatėnai kultūros darbuotojai – tarp žiūrovų meilės ir valdžios abejingumo

Praėjusį šeštadienį Subačiaus kultūros namuose surengta mažųjų ansamblių šventė „Kur dvi širdys, ten pora“. Ją vedė Violeta Mičiulienė (ponia Jadvyga iš „Puikiojo šou“, ieškojusi sau poros ir bandžiusi padėti ją susirasti kitiems vienišiams).

Salė vėl buvo pilnutėlė. Daugelis tos šventės žiūrovų įsivaizdavo, kad vėl išvys tradicinio „Subatjuokio“ programą. Tačiau šventės sumanytoja Subačiaus kultūros namų direktorė Irena Jėčiuvienė šįkart norėjo didžiausią dėmesį skirti mažiesiems vokaliniams ansambliams – duetams, tercetams, kvartetams ir kvintetams.

Skambias ir visiems gerai žinomas lietuviškas dainas traukė Almanto Totorio vadovaujamas tercetas iš Kupiškio, Arvydo Markevičiaus ir Petro Simonaičio duetas iš Panevėžio, Vidmanto Paliulio vadovaujami gitaristai, Pakruojo r. Guostagalio kultūros namų vyrų ansamblis priešakyje su Methardu Zubu, romansais klausytojų širdis virpino panevėžiečių vokalinis ansamblis „Šaltinėlis“( vadovė Virginija Skupienė) ir pačių subatėnų duetas Irena Jėčiuvienė ir Raimonda Makasėjevienė. Programą paįvairino Irinos Bubnovos šokių kolektyvo „Amrita“ šokėjai. Nostalgišką humoro programos dvasią priminė ponios Jadvygos komentarai, lydimi audringo žiūrovų juoko.

V.Mičiulienės paklausėme, kodėl šiemet atsisakyta „Subatjuokio“. Pasak jos, šis renginys gyvavo septynerius metus – lygiai tiek, kiek trunka ir vienas iš žmogaus gyvenimo periodų. Tad atėjo laikas keistis. Ruduo tuoktuvių metas. Anot Kazio Binkio, visi į poras. Be to, spalio 13-oji – senmergių laiminga diena. Tokia intencija ir pakviesti žiūrovai po visų derliaus nuėmimo darbų pasilinksminti.

Buvo matyti, kad jie nė kiek nenusivylė pabuvę ne „Subatjuokyje“, bet ponios Jadvygos „prieskoniais“ pagardintoje dainininkų šventėje.

Tačiau visiems nuotaiką tikrai pagadina jau metai iš metų neremontuojami Subačiaus kultūros namų tualetai. Ant vyrams skirtojo durų kabo spyna, o moterims skirtasis dabar eksploatuojamas bendrai ir atrodo labai jau apgailėtinai. Jo kabinoje uždaręs duris negali nė pakrutėti. Tad gamtinius reikalus tenka atlikti palikus jas praviras. Pajudinus bakelį vanduo teka be perstojo. Matyt, jo liesti negalima, nes aplinkui pristatyta kibirų su vandeniu, kad prireikus būtų galima užpilti klozeto turinį. Atvykėliams pasitaiko ir visokių nesusipratimų. Antai viena moterėlė lyg kulka išskuodė iš tualeto lauk. Pasirodo, aklai pasitikėdama ženklu ant jo durų drąsiai žengė į vidų ir atsitrenkė į plačią vyrišką nugarą…

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video