2024/04/26

Taisomas tiltas per Lėvenį

Gyvename tokiais laikais, kad senieji dar sovietmečiu statyti pastatai Lietuvos kaimuose masiškai griaunami. Fermų jau beveik nebeliko. Tik kur ne kur dar tebestūkso jų griaučiai.

Todėl bet kokia statyba ir senųjų statinių tvarkymas yra beveik tikra sensacija. Vakar tokią sensaciją užfiksavome netoli Skverbų kaimo. Subačiaus seniūnijos iniciatyva pradėtas remontuoti tiltas per Lėvenį.


Subačiaus seniūnas Vidmantas Paliulis, kuris pats su meistru darbuojasi prie tilto, “Kupiškėnų mintims„ pasakojo, kad tas tiltas yra tiesiog būtinas Lukonių kaimo gyventojams, norintiems pasiekti plentą Kupiškis – Panevėžys.

Artimiausias tiltas per upę einant prieš srovę yra už kokių trijų kilometrų Stirniškių kaime. Einant pasroviui, tiltą surasime tik Akmenių kaime, kuris yra jau Panevėžio rajone.

Šiuo metu Lukonių kaimo gyventojai, kurių seniūnas priskaičiuoja apie šimtą penkiasdešimt, dar bandydavo eiti per tiltą, bet ta kelionė galėjo bet kada baigtis nepataisoma nelaime. Tilto lentos buvo supuvusios, o kai kurių statinio detalių jau apskritai nebebuvo.

V. Paliulis sakė, kad tiltas remontuojamas seniūnijos lėšomis. Paskaičiuota, kad medžiagos ir darbai kainuos apie du su puse tūkstančio litų, nes pastaruoju metu labai pabrango statybinės medžiagos.

Pasak V. Paliulio, tiltas buvo pastatytas jau pakankamai seniai – dar kolūkių laikais. Jį susidėję sulipdė du kolūkiai.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video