2024/03/28

Raštingesni – pagal laikmetį

Rajono Savivaldybės viešosios bibliotekos Informacijos ir kraštotyros skyriaus vyr. bibliografės Jolitos Pipynienės pastebėjimu, jų įstaigoje teikiamomis interneto paslaugomis daug žmonių naudojasi ir vasarą. Vien šiame skyriuje vėsesnėmis dienomis sulaukiama iki trisdešimties lankytojų, prie trijų kompiuterių vietos nuolat būna užimtos.Tarp internautininkų ne tik nuolatiniai bibliotekos lankytojai, bet ir pas miestelėnus atvykstantys svečiai, sugrįžę atostogauti studentai. Ne naujiena, jog kreipiasi darbo reikalais, pasisvečiuoti pas kupiškėnus ar turistiniu maršrutu pro mūsų miestą keliaujantys užsieniečiai, skubantys elektroniniu paštu pasidalyti su saviškiais patirtais įspūdžiais. Bibliotekininkėms ne kartą teko išklausyti gerų žodžių už tai, jog biblioteka – vienintelė vieta, kurioje internetu galima naudotis ir vakarop, kai visos kitos įstaigos jau uždarytos.

Interneto paslaugomis vien Informacijos ir kraštotyros skyriuje per pirmąjį šių metų pusmetį pasinaudojo 2870 rajono gyventojų ir svečių. Palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, 1019 asmenų daugiau. Vaikų literatūros skyriuje tokia paslauga iki liepos mėnesio buvo pasinaudoję 1372 asmenys. Šiame skyriuje veikia du kompiuteriai, o Meno ir muzikos skyriuje – vienas. Pasak pašnekovės, nebūna taip, kad vienoje patalpoje susidarytų laukiančių atsisėsti prie kompiuterio eilutė, o kitur jis būtų laisvas. Interesantui visada pasiūloma išeitis.

Pasak J. Pipynienės, labai padidėjęs klientų skaičius rodo kompiuterinio raštingumo išplitimą. Kai bibliotekos filialų darbuotojos atostogauja, norinčių pasinaudoti nemokama interneto paslauga padaugėja žmonių ir iš tos kaimo vietovės.

——-
Autorius: Eleonora VAIČELIŪNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video