2024/04/26

Šeimininkėms – dvylika nominacijų

Lietuvos ūkininkių draugijos Šepetos skyriaus “Skalsa„ pirmininkei Gražinai Valaitienei ir visoms narėms ši savaitė perpinta maloniais rūpesčiais. Penktadienį jos laukia viešnių ir svečių iš visų rajone veikiančių ūkininkių skyrių.

Šepetos gyvenvietės ir aplinkinių kaimų ūkininkės, 2005 metais surengusios pirmą šventę “Gera buvo gaspadinė„, negaili energijos ir sumanumo, kad ji čia tvirtai prigytų. Pašnekovė G. Valaitienė pridūrė, jog renginys siejamas ir su Oninėmis, nuo seno žinoma liepos 26-ąją prinokimo švente – kai pilna uogų, šviežių bulvių, būdavo, kad iš naujo rugių derliaus duonos pasikepdavo, sakydavo, jog pradedamas sukti kopūstų galvas, kad šios kietesnės būtų, reikia rankomis apspaudyti.

Nuotaikingos popietės organizatorės yra numačiusios dvylika nominacijų šeimininkių išradingumui įvertinti. Meninė programa – irgi šepetiškių – koncertuos Vaivos Mališauskienės vadovaujamas moterų ansamblis “Atgaiva„.

Šeimininkių popietės būtiniausioms išlaidoms padengti lėšų gauta iš Savivaldybės nevyriausybinių organizacijų veiklos rėmimo fondo pagal pateiktą projektą.

——-
Autorius: Eleonora VAIČELIŪNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video