2024/04/25

Šimonyse šokiai su premjera

Praėjusio šeštadienio vakare Šimonyse buvo neįprastai šurmulinga. Mat mėgstančius pašokti vėl pakvietė diskoteka „Merkurijus“.

Vietiniai šią diskoteką dar labai gerai atsimena. Mat ją nuo mokyklinių laikų veda beveik tie patys žmonės.

Pasak vieno iš šios diskotekos sumanytojų Dainiaus Bardausko, 1982 m., kai dar mokėsi Šimonių vidurinėje, jis su keliais bendraamžiais vaikinukais sumanęs surengti diskoteką visiems miestelio žmonėms. Būtinai prašę, kad jiems leistų muzikuoti ne mokykloje, bet kultūros namuose. Peržvelgę jų parengtą diskotekos programą, mokytojai ir kiti atsakingi tuo metu už kultūrą asmenys, palaimino jų sumanymą. Be didesnių pertraukų, diskoteka „Merkurijus“ gyvavo bemaž dešimt metų.

Šios diskotekos vedėjai yra pasivadinę Aizeku fon Liuge, Maestro ir Rusų demokratijos tėvu. D. Bardauskas sakė, kad jaunystėje skaitęs kažkokiame žurnale šmaikštų pasakojimą apie Aizeką fo Liugę. To herojaus vardas jam labai įsirėžė į atmintį ir savo egzotiškai skambančiu vardu labai tiko jų sumanytai „Merkurijaus“ diskotekai. Artūras Lapeginas buvo pramintas Maestro dėl to, kad nuo seno Šimonyse vedė šokių vakarus, kai dar jokių minčių apie tą diskoteką nebuvo. O Rusų demokratijos tėvo personažas visiems gerai pažįstamas iš I. Ilfo ir J. Petrovo romano „Dvylika kėdžių“. Pastarąjį įkūnijo ne vienas diskotekos vedėjas. Šiuo metu jo vaidmenį atlieka Regimantas Pivoriūnas.

Pasak D. Bardausko, jie turi gausią įvairios roko, disko stiliaus muzikos nuo 1967-ųjų iki 1985-ųjų fonoteką. „Merkurijaus“ diskotekoje galime išgirsti geriausius NAZARET, SMOKIE, QUEEN, THE BEATLES, CHINGIS CHAN, ROLLING STOUNS, STATUS QUO, AC/DS ir kt. grupių kūrinius. Iš lietuviškų paminėtina, kad yra visi „Hiperbolės“ įrašai, galima pasiklausyti „Poliarizuotų stiklų“, „Fojė“, Irenos Ulvydaitės, ankstyvųjų Kastyčio Kerbedžio dainų. D. Bardausko teigimu, jie įvykdo beveik visus šokančiųjų muzikinius pageidavimus.

Į pirmąją atgimusios diskotekos šokių vakarą prieš mėnesį, pasak Šimonių kultūros namų direktoriaus Marijano Remeikio, buvo susirinkę 76 žmonės, o antrajame jau dalyvavo apie 140 šokėjų ir klausytojų. Žmonės nesiskirstė bemaž iki 4 val. ryto. Praėjusį šeštadienį lankytojams diskoteka „Merkurijus“ pateikė ir siurprizą. Buvo atlikta nauja kupiškėnės autorės daina. D. Bardauskas kalbėjo, kad neturįs jos leidimo viešai pagarsinti autorystę. Tik galįs pasakyti, kad šio kūrinio autorė ir atlikėja yra lietaus ir saulės dukra. Kas norėjo, galėjo atspėti, koks žmogus turimas omenyje.

Diskotekoje praėjusį šeštadienį buvo ne tik šokama, bet skambėjo įvairūs sveikinimai eilinių ir jubiliejinių gimtadienių proga, buvo renkami geriausi ir ištvermingiausi šokėjai. Tarp šokančiųjų buvo ne tik per trisdešimt perkopę, bet ir jauni žmonės. D. Bardausko teigimu, tas jų parašymas kvietimuose, kad diskoteka kviečia tuos, kuriems per 30, yra grynai sąlyginis. Tai labiau simbolizuoja kurio laikotarpio muzika vyraus diskotekoje. Jei ji priimtina ir šiuolaikiniam jaunimui, tai jiems niekas durų neužveria.

Diskotekos Šimonyse rengėjai džiaugiasi, kad ji praėjo be ekscesų, nors buvo galima ne tik šašlyku, bet ir alumi pasivaišinti. Pasiteisino ir apsaugos darbuotojų budėjimas.

Šiuo metu „Merkurijus“ išeina atostogų iki gilaus rudens, nors šokėjai labai nekantrauja vėl jų renginyje pasilinksminti. D. Bardauskas juokavo, kad bijo publikai nusibosti. Tad iki kitų susitikimų!

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video