2024/04/26

Į kunigystę palydėjo parapijiečių pagarba

Praėjusį sekmadienį, liepos 15 d., Kupiškio Kristaus žengimo į Dangų bažnyčioje pirmąsias iškilmingas šv. Mišias – primicijas – laikė ir teikė palaiminimą naujai įšventintas kunigas kupiškėnas Aivaras Kecorius. Kartu su juo Šv. Mišias aukojo ir kunigų iš įvairių Kupiškio dekanato parapijų bei Panevėžio.

Pamaldos prasidėjo jaunajam kunigui tarus padėkos žodžius savo tėvams, artimiesiems, draugams, visiems gyvenimo kelyje sutiktiems kunigams, kurie jį suprato ir palaikė einant pašaukimo tarnauti Dievui keliu.

Pamokslą sakė Rimantas Kaunietis, šiuo metu kunigaujantis Panevėžyje.

Pagerbti ką tik į kunigystę įžengusio A. Kecoriaus susirinko pilna bažnyčia. Kupiškėnams tai buvo tikrai neeilinis įvykis. Primicijų čia nebuvo jau penkiolika metų ir dar šešerius metus tikrai nebus, nes iš šio krašto kol kas nesulaukta nė vieno seminaristo.

Pamaldos užtruko ilgiau nei dvi valandas. Kunigas A. Kecorius palaiminimą suteikė tėvams, broliui, kunigams, klierikams, vienuolėms ir visiems kitiems, jo primicijose dalyvavusiems, žmonėms.

Po to parapijos namuose ta proga buvo surengtos vaišės, kuriose dalyvavo jaunojo kunigo artimieji, dvasininkai ir kiti gerai pažįstami žmonės.

Tikimasi, kad A. Kecoriaus pirmoji kunigystės vieta bus Panevėžio Kristaus Karaliaus katedra.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video