2024/05/06

Rajone lietūs nebuvo baisūs

Po savaitgalį per Lietuvą praūžusių liūčių kai kuriuose rajoniniuose ir respublikiniuose laikraščiuose pasirodė pranešimų, kad upės lipa į krantus, ežerai kyla, grioviai virto kliokiančiais vandens srautais. Sekmadienį vanduo kai kuriose Lietuvos upėse pakilo nuo vieno centimetro iki daugiau nei dviejų metrų.

Smarkiausiai pakilo vakarinės Lietuvos dalies upės, bet potvynių būta ir kitose Lietuvos vietose. Pavyzdžiui, vos nepaskendo Vilkaviškio policijos komisariatas.

Kupiškio aplinkosaugininkai taip pat suskubo pasižiūrėti, kokias nelaimes liūtys atnešė į mūsų rajoną. Po pasivažinėjimo jie atvežė gerą žinią – didelių problemų lietūs rajone nesukėlė.

Visų pirma aplinkosaugininkai aplankė miesto sąvartyną. Domėjosi, ar nėra nuotekų. Rasta tik viena kita balutė, nekelianti didesnio pavojaus aplinkai.

Potencialus pavojaus objektas yra Rudilių kaime esanti UAB “Kupiškio Akmenlita„, nes ji turi atvirus srutų kaupimo rezervuarus. Apžiūrėjus šios bendrovės teritoriją, didelių problemų taip pat nerasta.

Aplinkosaugininkai nesulaukė skundų ir iš kitų rajono vietų, todėl jie mano, kad liūtys kupiškėnams ypatingų problemų nesukėlė. Ko gero, ne vieną Lietuvos rajoną ištikusi nelaimė Kupiškį bus aplenkusi.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video