2024/05/06

Penki litai pelno, trys šimtai – nuostolio

Aplinkos apsaugos agentūra gavo skundą, kad Rudiliuose, vandens rezervuare šalia alytnamių, plūduriuoja prigirdytas veršis. Nuo juo sklindanti smarvė ne juokais pykino aplinkinius gyventojus.

Pradėjus domėtis smarvės priežastimi, paaiškėjo liūdnai dviem Rudilių vyrams pasibaigusi istorija.

Ėmė ir padvėsė Rudilių kaimo gyventojos Linos Gerbatauskienės veršelis, kuris buvo apie šešių savaičių amžiaus. Dėl ne iki galo aiškių priežasčių jam padvėsus, ta moteriškė jį laikė prie mėšlo krūvos. Kai nuo veršelio sklindančios smarvės neapsikentė nei jos kaimynai, nei ji pati, L. Gerbatauskienė paprašė Rolando Staniko, kad už 5 litų atlygį padvėsusį veršelį užkastų. R. Stanikas yra jau neblogai ir aplinkosaugininkams, ir “Kupiškėnų minčių„ skaitytojams pažįstamas veikėjas. Tai tas pats žmogus, kuris savo namus buvo pavertęs plastmasinių butelių nuo alaus sandėliu. Buteliais buvo padengtas ir prie jo namų esančio tvenkinio paviršius. Apie tą unikalią sodybą rašėme prieš kokį mėnesį.

R. Stanikas sutiko išpildyti L. Gerbatauskienės prašymą, bet jam pasirodė, kad vienam žmogui tai bus per didelis darbas. Į talką jis pasikvietė kitą Rudilių kaimo gyventoją Rimantą Panomariovą. Vyrai ėmėsi veršio laidojimo, bet nutarė, kad už tokį mažą atlyginimą kasti duobės neapsimoka. Todėl jie nutempė padvėsusį veršį prie netoliese esančio priešgaisrinio tvenkinio ir įmetė. Ko gero, manė, kad jis paskęs.Nepaskendo, tik gąsdino aplinkinius ir toliau skleidė smarvę.

Kaimynai paskambino aplinkosaugininkams, kad darytų tvarką. Vyrams teko traukti veršį lauk ir palaidoti. Istorija baigėsi tuo, kad R. Panomariovas, kuris bent jau šiais metais padarė pirmą pažeidimą, buvo nubaustas 100 litų administracine bauda, o R. Stanikas, šiemet baudžiamas jau trečią kartą, už aplinkos teršimą turės sumokėti 200 litų. Talka Rudilių vyrams tapo monkės bizniu. Jie už darbą gavo 5 litus, o aplinkosaugininkų buvo nubausti 300 litų bauda.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video