2024/04/23

Krintantys ledo gabaliukai priminė žiemą

Praėjusį šeštadienį ir sekmadienį mūsų rajone praūžė smarkios liūtys su kruša, žaibais ir stipraus vėjo gūsiais. Daugiausia dėl to būta elektros gedimų, išverstų medžių, nulūžusių šakų, praardytų stogų.

Vėtra mieste, Račiupėnų gatvėje, išvertė du medžius, o Beregių k. (Šimonių sen.) – keturis. Jie buvo užtvėrę kelią. Tad prireikė kviesti Kupiškio rajono priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyrus, kurie vėjovartas supjaustė ir pašalino nuo kelio. Tądien Vederiškių k. visiškai sudegė S. M. ūkinis pastatas. Gaisro priežastys tiriamos. Tačiau ugniagesiai šio gaisro su siautėjusia gamtos stichija nesieja.

Palėvenėlės kaime sekmadienį vėtra plėšė nuo stogų šiferį. Čia buvo dingusi elektra.

Šiomis dienomis dėl elektros gedimų nepatogumų patyrė ir kai kurie kitų rajono vietovių gyventojai. Antai miesto Lauko gatvėje nuo praėjusio šeštadienio vakaro iki sekmadienio vidurdienio elektros tiekimas buvo sutrikdytas. Mat čia vėtra nulaužė išlakios eglės, augančios prie vieno namo priešais gimnazijos stadioną, viršūnę. Ši, virsdama ant pro šalį nutiestų oro linijos elektros laidų, juos nutraukė. Elektros tiekimas vartotojams atnaujintas ne iš karto, kadangi remonto darbai gali būti saugiai atliekami tik šviesiu paros metu.

Pasak AB „Rytų skirstomieji tinklai“ viešųjų ryšių grupės vadovės Astos Ledzinskaitės, gegužės 26 ir 27 d. AB „Rytų skirstomieji tinklai“ Panevėžio regiono Kupiškio skyriuje dėl perkūnijos ir stipraus vėjo buvo užfiksuoti gedimai vidutinės įtampos tinkle.

Šeštadienį dėl perkūnijos buvo atsijungusios 70 transformatorinių. Elektros tiekimas buvo sutrikęs apie 600 vartotojų.

Sekmadienį buvo atsijungusios 77 transformatorinės, elektros tiekimas buvo sutrikęs maždaug 1000 vartotojų. Šiuo metu elektros tiekimas yra atnaujintas beveik visiems, yra likę tik keli pavieniai atvejai, kur remonto darbai tebevyksta.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video