2024/04/19

Jei mieste, tai tik baseinas

Savaitės pradžioje jau kelintą kartą buvo susirinkusi Savivaldybės strateginio plano rengimo komisija, į kurią įeina meras, vicemeras, administracijos direktorius, skyrių vedėjai.

Virbališkyje numatomos pertvarkos

Meras Jonas Jarutis “Kupiškėnų mintims„ pasakojo, kad aptariamos galimybės pakoreguoti darbus, numatytus atlikti iki 2010 metų. Kol kas siūloma įkurti vaikų globos namus Virbališkių mokyklos bazėje ir ten pat įsteigti krizių centrą, kurio rajone kol kas nėra. Šiuo metu ten dar veikia pradinė mokykla, bet vaikų joje nuolat mažėja, todėl manoma efektyviau panaudoti dėkingoje padėtyje esnčias patalpas.

Dar visai neseniai buvo manoma Virbališkio mokykloje įkurti kažkokią sportinę bazę, pritaikytą vasaros poilsiui. Tačiau atsiradus realiai galimybei pasistatyti sveikatingumo kompleksą, tokios bazės būtinybė sumažėjo. Be to, į dabar veikiančius vaikų globos namus vaikai jau nebetelpa, o Virbališkyje jiems būtų sudarytos puikios gyvenimo sąlygos. Ten liktų ir biblioteka, ir medicinos punktas. Vietos bendruomenė galėtų naudotis ten esančia sporto sale, treniruokliais.

Investicijos galimos ir Subačiuje

Rajone liko bene vienintelė nerenovuota Subačiaus gimnazija. Svarstoma galimybė drauge su gimnazijos renovacija sutvarkyti ir šio miestelio vaikų darželį. Pasak mero, ypatingai didelių lėšų renovuoti gimnaziją gal ir nereikės. Ten svarbiausia atlikti apšildinimo darbus ir suremontuoti stogą. Daug kitų svarbių darbų šioje gimnazijoje jau yra atlikta.

Numatoma plėsti sporto aikštynus

Be to, siūloma rajone praplėsti sporto aikštynų tinklą. Prie Povilo Matulionio vidurinės mokyklos jau šiemet turėtų būti įrengta dirbtinės dangos aikštė. Savivaldybei reikia tik paruošti aikštės pagrindą ir įrengti apšvietimą. Kitus darbus pasižadėjo finansuoti Lietuvos futbolo federacija. Tokių aikštelių rajone turėtų būti įrengta ir daugiau. Iki 2010 metų tam reikalui turėtų būti skirta apie milijonas litų.

Taip pat tikimasi įrengti riedučių parką. Jis buvusių kareivinių teritorijoje gal būt atsiras jau šiemet.

Į planą siūloma įtraukti ir Lėvens vagos išvalymą rajono teritorijoje. Tada upė galėtų būti pritaikyta vandens turizmui.

Be šių darbų, svarstoma, kad iki minėtų metų būtų galima atlikti kai kurių gyvenviečių sausinimo darbus, išvalyti kelis ežerus.

Mero pozicija jau aiški

Rajono gyventojai jau seniai garsiai svarsto apie būsimą sveikatingumo kompleksą, jo funkcionalumą, statybos vietą.

J. Jarutis sakė, kad jau yra paskelbtas konkursas investiciniam projektui. Dabar Vietinio ūkio komiteto nariai važinėja ir susipažįsta su panašios paskirties jau pastatytais objektais. Kol kas dar nėra galutinai nutarta, kokio objekto rajonui reikia – tik baseino ar komplekso su platesne įvairiausių paslaugų pasiūla. Pasak mero, visuomenės balsai dėl komplekso pasiūlos kol kas skirstosi po lygiai. Maždaug tiek pat žmonių siūlo apsiriboti baseinu, kiek yra manančių, kad reikėtų kur kas platesnės paskirties objekto.

Gyventojai taip pat nesutaria, kur sveikatingumo centras turėtų būti statomas. Daugiausiai simpatikų sulaukė dvi vietos – miesto centre ir prie marių. Mero nuomone, šios abi pozicijos gali būti priimtinos. Tačiau, kol žmonės tebesiginčija dėl centro vietos, meras savo nuomonę jau susidarė. Jis “Kupiškėnų mintims„ sakė, kad jeigu būtų nutarta statyti mieste, tada reikėtų tik baseino. Jei būtų pasirinktas platesnės paskirties objektas, jis turėtų išaugti prie marių. Žinoma, abi pozicijos iš pradžių turės būti pagrįstos ekonomiškai.

Kaip ten bebūtų, paskutinį žodį dėl komplekso statybos tars Taryba.

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video