2024/05/02

Nominuoti visi šokėjai

Penktadienį baigėsi kupiškėniškas šokių projektas „Septyni vakarai“, sumanytas choreografės Irinos Bubnovos ir įgyvendintas kartu su senjorų sportinių šokiu klubu „Amrita“. Paskutinio vakaro metu Kupiškio kultūros centro vitražų salėje paskelbtos nominacijos ir apdovanoti nugalėtojai. Be titulo neliko nė vienas projekto dalyvis.

Pirmąją nominaciją – kvikstepo misterija – renginio vedėja Aušra Aleksandravičienė pakvietė paskelbti Kultūros ir švietimo skyriaus vedėją Rimantą Jocių. Atplėšus voką paaiškėjo, kad misterio kvikstepo titulą pelnė Vaidas Budriūnas („Ochoco Lumber“ gamybos direktorius). Projekte jo šokio partnere buvo „Amritos“ šokėja Rima Paliulienė. Gludinant kvikstepo žingsnelius dėmesys buvo skiriamas veržlumui, nuotaikos raiškai, elegancijai ir charizmai.

Lyriškumo ir muzikalumo reikalauja Vienos valsas. Šio šokio karaliene tapo pedagogė Genovaitė Bartaševičienė (šokių partneris Marius Rimdžius). Šokant lėtą valsą priešpaskutinį vakarą iš Vilniaus ir Kauno atvykusi profesionalių šokėjų komisija vertino plastiškumą, eleganciją, platų judesį. Lėto valso karaliene paskelbta odontologė Gražina Mušinskienė (šokių partneris Apolinaras Petravičius).

Už paslėptą aistrą, santūrumą ir eleganciją sukantis tango ritmu, šio šokio senjoritos nominaciją pelnė antstolė Neringa Budriūnienė.

Viso projekto metu už patikusias poras, siųsdami trumpąsias žinutes, skambindami, galėjo balsuoti televizijos žiūrovai . Žydrojo ekrano žvaigždžių titulą pelnė daugiausia jų balsų surinkę Genovaitė Bartaševičienė ir Marius Rimdžius. Tuo tarpu publikos numylėtiniais tapo gydytoja Vida Pranckūnienė bei jos šokių partneris iš „Amritos“ Kęstutis Paliulis.

Be abejo, visi su nekantrumu laukė paskelbiant pagrindinio titulo laimėtoją. Grand Prix nominaciją paskelbti buvo pakviestas rajono meras Jonas Jarutis. Pagrindine šokių fiestos nugalėtoja tapo artistiškoji režisierė Vilija Morkūnaitė (šokių partneris Jurijus Bubnovas).

Finaliniame šokių fiestos vakare publiką džiugino „Amritos“ pasirodymai, čempionai tarp senjorų Stanislovas ir Laimutė Karčiauskai. Projekto dalyviai žiūrovus kvietė šokti valsą. Ant parketo pažirus naujoms poroms, choreografė Irina Bubnova juokavo, kad tai bus naujo projekto pradžia. Septyni šokių projekto vakarai niekuo nenusileido didžiulio žiūrovų dėmesio sulaukusiam „Lietuvos šokių dešimtukui“. Ne vienas kupiškėnas išreiškė pageidavimą, kad tokio pobūdžio renginys vyktų ir kitąmet. Choreografė I. Bubnova su projekto tąsa susijusių ketinimų kol kas neišduoda. Ką gali žinoti, gal šokančių kupiškėnų ir toliau daugės.

——-
Autorius: Jurgita ŽIUKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video