2024/05/03

Šepetoje sužaliuos parkas

Metai, kiti – ir senųjų Šepetos kultūros namų vietoje suoš parkas. Saulėtąjį sekmadienį čia su darbo įrankiais būriavosi Šepetos kaimo bendruomenės atstovai, sukviesti bendruomenės pirmininkės Onos Petrauskienės. Šepetiškiai triūsė sodindami medelius. Sumanymas buvusių kultūros namų vietoje, tapusioje ūkine zona, įkurti žaliajį parką pernai kilo šepetiškei Vaivai Mališauskienei.

Prasminga, kad dekoratyviniai sodinukai į Šepetos žemę šaknis suleido būtent per Motinos dieną. Kaip motina išaugina vaikus, taip žemė išaugina derlių. Šepetiškių iniciatyvą kurti jaukų gamtos prieglobstį palaikė bei talkoje dalyvavo ir Kupiškio seniūnijos seniūnas Julius Vytautas Semėnas. Jis „Kupiškėnų mintims“ sakė, kad gražiems šepetiškių užmojams įgyvendinti skirta 700 Lt, už kuriuos bus įsigyta ir pasodinta apie 90 dekoratyvinių medelių. Seniūnas džiaugėsi ir gyrė, kad gyvenvietė tvarkosi, šepetiškiai rūpinasi aplinka, gal kiek daugiau reikėtų daugiabučių namų gyventojų iniciatyvos.

Tądien buvo pasodinti iš Rokiškio medelyno parsivežti kaštonas, kazokinis kadagys, kalninės pušelės, jazminas, klevai, beržai. Juos sodinant pravertė bendruomenės nario Kęsto Dvarvyčio, kuris turi apželdintojo specialybę, žinios apie atitinkamus atstumus tarp sodinukų, jų tarpusavio „kaimynystę“. Medeliams duobes traktoriumi kąsė Antanas Augustavičius, durpių skyrė UAB „Durpeta“.

Šepetos kaimo bendruomenė dabar vienija 110 narių.

——-
Autorius: Jurgita ŽIUKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video