2024/04/28

Pirmas projekto partnerių susitikimas

Savivaldybėje lankėsi bendro projekto „Subalansuota vandens turizmo plėtra Kupiškio (Lietuva) ir Rėzeknės (Latvija) savivaldybėse“ partneriai – Rėzeknės savivaldybės Planavimo ir informacijos skyriaus vedėjas Oskars Skredelis ir šio skyriaus specialistė Anna Jaundzema.

Tai pirmas projekto koordinatorių susitikimas. Jo metu buvo aptartas bendras projekto biudžetas ir derinamas tarptautinės regatos Kupiškio mariose bei Lubano ežere laikas. Projekto koordinatoriai numatė ir reguliarių susitikimų datas – kiekvieno mėnesio paskutinį trečiadienį vyks darbo grupių susitikimai Kupiškyje ir Rėzeknėje.

Projekto vandens turizmo plėtros koordinatorė architektė Euchrida Sipavičienė svečiams pristatė, ką numatoma padaryti prie marių, o jie papasakojo, ką planuoja atlikti rėzekniečiai prie Lubano ežero.

2006 m. gruodžio 18 d. buvo pasirašyta projekto SIV – 094 „Subalansuota vandens turizmo plėtra Kupiškio (Lietuva) ir Rėzeknės (Latvija) savivaldybėse“) finansavimo sutartis. Projektas iš dalies bus finansuojamas Baltijos jūros regiono INTERREG III B kaimynystės programos INTERREG III A Lietuva – Latvija – Baltarusija (Pietų prioriteto) programos bei Kupiškio rajono savivaldybės administracijos ir Rėzeknės savivaldybės lėšomis.

Projekto tikslas – bendradarbiaujant su Latvijos Respublikos Rėzeknės savivaldybe parengti ir įgyvendinti vandens turizmo plėtros abiejose savivaldybėse strategiją, kurti ir vystyti vandens turizmo infrastruktūrą, mokyti vietos gyventojus.

Projekto apimtis – 504,7 tūkst. eurų, iš kurių paramos lėšos yra 378,5 tūkst. eurų (75 proc. projekto sumos). Kupiškio rajono savivaldybės administracijai tenkanti bendra projekto vertė – 1186,6 tūkst. litų, arba 343,7 tūkst. eurų. Kupiškio rajono savivaldybės administracija daliniam šio projekto finansavimui skirs 296,6 tūkst. litų arba 85,9 tūkst. eurų. Įgyvendinus projektą, pusė Savivaldybės piniginio įnašo galės būti grąžinta iš Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto.

Projekto metu numatyta:

-šalia Kupiškio marių sutvarkyti rekreacinę teritoriją (pagerinti paplūdimio infrastruktūrą, nutiesti elektros ir vandentiekio tinklus į paplūdimį, įrengti vietinius valymo įrengimus);

-pastatyti gelbėtojų postą su valčių elingu;

-rekonstruoti viešąjį tualetą;

-Rėzeknės rajono taryba teikiamo projekto metu numato įsigyti gelbėtojų motorinį laivą bei įvairių gelbėjimo ir vandens turizmo priemonių;

-parengti Lubano ežero gelbėjimo stoties techninį projektą.

Taip pat numatoma paruošti vandens turizmo plėtros Kupiškio ir Rėzeknės savivaldybėse strategiją, surengti mokymus Kupiškio rajono verslininkams, parengti ir išleisti metodinę informaciją apie vandens turizmo vystymą, organizuoti tarptautinę regatą Kupiškio mariose ir Rėzeknėje, Lubano ežere.

Projektą numatoma įgyvendinti iki 2007 m. gruodžio 31 d.

——-
Autorius: Stasė KRESTOVIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video