2024/05/05

Prasideda rinkimų maratonas: kas įtaigiau ir iškalbingiau

Prieš pat Kalėdas Lietuvos Respublikos Vyriausioji rinkiminė komisija patvirtino visų šalies apygardų rinkimų komisijų vadovus. Kupiškio 23 apygardai vadovauti patikėta Vilmai Mažeikienei.

Penktadienį naujai paskirta komisija pradėjo darbą: komisijos nariai buvo supažindinti su pagrindinėmis šios komisijos narių darbo nuostatomis, vėliau visi pasižadėję dirbti taip kaip liepia LR Konstitucija. Į pirmą vietą iškeldami esminius žmogiškumo principus, nariai savo parašais patvirtino, kad dirbs dorai ir sąžiningai, taip kaip liepia jų pačių sąžinė ir Dievas. Jiem buvo išdalinti rinkėjų pažymėjimai. Tie, kurie dėl svarbių priežasčių į posėdį atvykti negalėjo, savo priesaiką parašu patvirtins ir pažymėjimus gaus artimiausiu metu.

Šio posėdžio metu buvo išrinktas ir komisijos pirmininkės pavaduotojas, anksčiau tokiai komisijai vadovavęs, tad turintis neabejotiną šio darbo patirtį Algirdas Navickas. Komisijos pirmininkei pasiūlius, sekretore buvo išrinkta Asta Visockienė.

Žiniasklaidos atstovams buvo pranešta, kad šį kartą rinkimų komisiją sudarys 15 narių, visi jie yra pasiūlyti kokių nors partijų.

Beje, dera priminti, kad šiuose savivaldos rinkimuose dalyvaus aštuonios partijos.

Dabartinė valdančioji dauguma – valstiečiai liaudininkai – į komisiją delegavo V. Mažeikienę ir Mariną Tekutienę, Liberalų ir centro sąjunga – Alfonsą Vaitiekūną ir Neringą Būgaitę, R. Pakso koalicija “Už tvarką ir teisingumą„ – Irmą Kirkilienę ir Eveliną Mikšytę, socialdemokratai – A. Navicką, Naujoji sąjunga – Andželiką Tutinienę, Darbo partija – Birutę Miciūnienę ir Danguolę Prėskienienę. Tėvynęs sąjungos patikėtiniais savivaldos rinkimuose tapo Algirdas Petrulis ir Audronė Šarskuvienė. Po kandidatą pasiūlė rajono Savivaldybės administracijos direktorius Žilvinas Aukštikalnis, jo patikėtine ir tapo A. Visockienė. Teisingumo ministras savo atstovu paskyrė advokatą Algimantą Pakarklį, Teisininkų draugijai šiuose rinkimuose atstovaus teismo darbuotoja Ramunė Semėnienė.

Į pirmąjį rinkimų apygardos posėdį buvo pakviesti ir rinkimuose dalyvausiančių partijų vadovai bei atstovai. Jie artimiausiu metu privalės pasiūlyti savo atstovus į visas 24 rinkimų apylinkes. V. Mažeikienei pasiūlius, buvo nuspręsta, kad tik trijose didžiausiose rajono rinkimų apylinkėse – Račiupėnų, Kupos ir Senamiesčio – partijos galės skirti po du kandidatus, kitose – tik po vieną.

Šiuose savivaldos rinkimuose žadama ir nemažai naujovių. Viena iš jų – vienkartinis informacinis leidinys. Pasak 23-ajai apygardai vadovaujančios V. Mažeikienės, šiame leidinyje žmonės ras visą būtiną informaciją apie partijų kandidatus sąrašus bei pretendentus į vietos valdžią, išsamias jų veiklos programas ir kryptis. Dar viena naujovė – visos rinkimų kampanijos metu veiks (ji jau ir pradėjo savo darbą gruodžio 22 d.) rinkimų kampanijos stebėsenos darbo grupė. Jai vadovauti paskirtas visiems kupiškėnams puikiai žinomas A. Petrulis, jam padės D. Prėskienienė ir N. Būgaitė. Į jų veiklos zoną įeina ir išsamus informacijos apie rinkimus, pasirodančios rajono laikraščiuose, kaupimas ir apibendrinimas.

Jau iki sausio 11 d. turi būti sudarytos rajono apylinkių rinkimų komisijos.

——-
Autorius: Ovidijus PETKEVIČIUS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video