2024/05/18

Atvežė dovanų ir kalėdinę nuotaiką

Almos Adamkienės labdaros ir paramos fondas kartu „Coca-Cola HBC Lietuva“ bei prekybos tinklu „Maxima“ jau septintus metus organizuoja Kalėdų karavaną. Penktadienį jis, vežinas dovanomis bei gera nuotaika, apsilankė ir Šepetos Almos Adamkienės pagrindinėje mokykloje.

Šepetoje pasirodžiusią lemputėmis papuoštų sunkiasvorių transporto priemonių vilkstinę, lydimą Kalėdų senelio ir elfų, mokyklos bendruomenė džiugiai pasitiko mokyklos kieme. Kol Kalėdų senelis sveikino susirinkusiuosius, jo padėjėjai atnešė didelę dėžę dovanų: daug įdomių knygų mokyklos bibliotekai, žaislų, gėrimų. Dovanėlės ir gėrimas bus išdalinti pradinukams per mokyklos Kalėdų eglutės šventę.

Netrukus mažieji mokinukai jau šoko ir dainavo kartu su ne tik dovanas, bet ir šventinę nuotaiką atvežusiais kalėdiniais personažais. „Dovanok ir būsi apdovanotas“, – toks šių metų Kalėdų karavano šūkis. Mokyklos šeimininkai, išreikšdami padėką seneliui ir jo palydai, taip pat buvo paruošę meninę programėlę. Pasiklausyti nuotaikingo koncerto, kurį paruošė muzikos mokytoja Audronė Vareikienė, Kalėdų senelis ir elfai buvo pakviesti į mokyklą. Prieš išvykdamas iš Šepetos Almos Adamkienės pagrindinės mokyklos Kalėdų senelis išsakė viltį, kad knygos ir žaislai, surinkti bei dovanoti Lietuvos žmonių, padės mokyklai užauginti vaikus, kurie taps visaverčiais visuomenės nariais ir susirinkusiems linkėjo būti vieni kitiems atlaidiems.

Per šešerius pastaruosius metus Kalėdų karavanas aplankė daugiau nei 10 000 moksleivių, besimokančių 85 įvairiose Lietuvos kaimų mokyklose. Šiemet karavanas kartu su Kalėdų seneliu bei elfais šventinę nuotaiką ir Kalėdas padovanojo daugiau nei 3 000 vaikų vienuolikoje įvairių miestelių ir kaimų įsikūrusių Almos Adamkienės fondo globojamų mokyklų.

1999 m. Kupiškio rajono savivaldybė pasiūlė kaimo mokykloms rašyti projektus A. Adamkienės labdaros- paramos fondui. Šepetos pagrindinė mokykla pateikė popamokinės veiklos projektą, kuris ir laimėjo fondo paramą. Tų pačių metų rugsėjį prasidėjo mokyklos ir fondo bendradarbiavimas, kuris tęsiasi iki šios dienos. 2004 m. mokyklai, kurioje nuolat jaučiamas pirmosios šalies poros, jos vardo fondo darbuotojų dėmesys bendruomenei, buvo suteiktas Almos Adamkienės vardas.

Jau treti metai iš eilės prieš šv. Kalėdas įvairiose Lietuvos vietose koncertuoja vis nauji projekto, kurį rengia Almos Adamkienės labdaros ir paramos fondas bei fondas „Consummo“ „Dainuokime kartu“ atlikėjai. Jie dainuoja su patyrusiomis scenos žvaigždėmis. Ture po Lietuvą šiemet dalyvauja ir Šepetos Almos Adamkienės pagrindinės mokyklos auklėtinis Vidas Vasiliauskas.

Kasmet mokyklos atstovai kviečiami į kalėdines, atvelykio šventes Prezidentūroje. Į tokį renginį gruodžio 16 d. planuoja važiuoti dvylika mokyklos ugdytinių ir dvi juos lydėsiančios pedagogės.

——-
Autorius: Jurgita ŽIUKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video