2024/05/18

Jaunimui aktyvinti – konferencija ir roko muzika

Šeštadienį jaunimo laisvalaikio centre (JLC) „Amicus“ vykusiame renginyje vienu šūviu buvo nušauti trys zuikiai: paminėta pasaulinė AIDS diena, organizuota Kupiškio rajono jaunimo konferencija bei koncertu priminta, jog rokas Kupiškyje vis dar gyvas.

Rajono jaunimo konferenciją pradėjo vaidybinis vaizdelis, atspindintis narkotikų vartojimo temą. Visiems susirinkusiesiems dar kartą buvo priminta galimybė nemokamai pasitikrinti dėl ŽIV. Tai padaryti galima Kupiškio pirminės asmens sveikatos priežiūros centre, nuo gruodžio 4 d. iki gruodžio 8 d., 11-13 val., 210 kabinete.

Rajono jaunimo politiką apžvelgė Savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorė Gaila Matulytė. Pasak jos, Seimo priimtas jaunimo politikos pagrindų įstatymas jaunimą apibrėžia kaip žmonių nuo 14 iki 29 metų grupę. Įstatymas taip pat nurodo, kad jaunimo politika yra kryptinga veikla, kuria sprendžiamos jaunimo problemos ir siekiama sudaryti palankias sąlygas formuotis jauno žmogaus asmenybei bei jo integravimuisi į visuomenės gyvenimą, veikla, kuria siekiama visuomenės ir atskirų jos grupių supratimo bei tolerancijos jauniems žmonėms.

Vienas iš esminių jaunimo politikos principų – jaunimo dalyvavimas sprendžiant jam aktualius klausimus. Jis neįmanomas be kitų principų – informavimo, savanoriškumo, savivaldos – sąveikos. Jaunimas pats gali rinktis aktualias veiklos sritis ir prisiimti atsakomybę už jų įgyvendinimą. Tarp populiarių jaunimo dalyvavimo būdų – įsijungimas į akcijas, būrimasis į neformalias grupes, dalyvavimas visuomeninių organizacijų veikloje.

Kupiškio Rotary klubo atstovė mokytoja Regina Bartienė kaip vieną iš prioritetinių šio klubo sričių pabrėžė jaunimo mainų (trumpalaikių, ilgalaikių, iš šeimos į šeimą, vasaros stovyklos) programų vykdymą ir kvietė jaunimą jose dalyvauti. Pagrindiniai reikalavimai jaunimui, norinčiam pagal šias programas paviešėti svečiose šalyse: mokėti anglų kalbą, susimokėti kelionės išlaidas, būti jaunuoju savo šalies ambasadoriumi. Rotary jaunimo programas Kupiškyje koordinuoja notarė Asta Grambienė.

Per renginį prisistatė praėjusių metų balandžio mėnesį įsikūrusi Kupiškio rajono mokinių taryba – mokinių savivaldos institucija, pasižymėjusi jau ne viena iniciatyva, vyriška JLC „Amicus Team“ grupė (norėdami savo klubą papildyti panelėmis, vaikinai organizuoja merginų, šokančių go-go, rinkimus), Naivių jaunimo klubas „Ratas“. Per pertraukėles skambėjo Subačiaus gitarisčių, vadovaujamų Vidmanto Paliulio, atliekami kūriniai.

Vis tik didžiausio rajono jaunimo dėmesio sulaukė baigiamasis konferencijos akcentas – jaunimo roko grupių iš Rokiškio, Plungės ir Jonavos koncertas.

——-
Autorius: Jurgita ŽIUKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video