2024/04/29

Šeštasis „Subatjuokis“ vėl stebino žiūrovus

Praėjusį šeštadienį, vildamiesi smagiai pasijuokti, atsipūsti nuo visų darbų ne tik subatėnai, bet ir atvykėliai iš Kupiškio ir kitų tolimesnių kaimelių gausiai rinkosi į Subačiaus kultūros namų salę, kur jau šeštąjį kartą kvietė tradicinė humoro šventė – „Subatjuokis“. Žmonių neatbaidė ir 10 Lt kainavę bilietai.

Šįkart žiūrovai irgi nebuvo apvilti – juos „Subačiaus geležinkelio stoties bufete“ linksmino Bufetava Stefutė (Violeta Mičiulienė), pasitelkusi į pagalbą dainininką Kastytį Kerbedį, parodistą Alvydą Juodviršį ir sportinių šokių kolektyvo „Jėga“ šokėjas iš Vilniaus. Subatėnai sulaukė ir jiems jau gerai pažįstamos „Sprandžinos“ iš Šeduvos, kuriai vadovauja Izolina Staniulienė.

Bufetavai Stefutei nuolat po kojomis maišėsi talentingieji Subačiaus artistai: atsipagirioti už dyką norintis iešmininkas Rakauckų Antanas (Vidmantas Paliulis) bei jo draugai laimėje ir nelaimėje, kuriuos suvaidino Povilas Aviltis ir Rimas Ravaitis.

Šįkart į juoko kupiną „Subatjuokio“ programą renginio sumanytoja ir režisierė Violeta Mičiulienė ryžosi įpinti ir liūdesio giją. Jos vadovaujami vaidintojai iš Subačiaus kultūros namų vaikų ir jaunimo teatro studijos „Kaukė“ parodė ištrauką iš spektaklio „Subačius. Nuotraukų albumas“. Teatrine kalba jaunimas perteikė svarbiausius savosios gyvenvietės istorijos momentus: 1898 m. geležinkelio stoties atidarymą, 1930 m. turgų, 1938 m. mokytojo Jono Kiaulėno spektaklio pagal Šekspyro „Klasta ir meilė“ pastatymo peripetijas, skambant nostalgiškajai „Tum bala, tum bala, tum balalaika…“ tragišką subatėnų žydų likimą 1941-aisiais, sovietmečio Subačių su pionierių rikiuotėmis ir naujomis statybomis bei šių dienų mobiliųjų telefonų erą, kuri leidžia Subačiui nusimesti provincialumo skraistę ir tarsi priartėti prie viso pasaulio.

Kartu su jaunimu vaidino ir pati vadovė, nes keturi jos artistai buvo išvykę. V. Mičiulienė, akimirkai virtusi aštuoniolikmete mergaičiuke, atsiprašė žiūrovų, jei jai į šį vaidmenį nepavyks kaip reikiant įsijausti. Tačiau tai buvo bereikalingi žodžiai. Pastaruoju metu gerokai pakoregavusi savo įvaizdį, Violeta neišsiskyrė iš jaunimo būrio. Tarp „Kaukės“ vaidintojų matėme ir jos sūnus – vyresnėlį Jokūbą, kuris šiemet pradėjo teatro studijas Klaipėdoje ir jaunylį Matą, ,kuris taip pat, ko gero, seks savo mamos ir brolio pėdomis.

V. Mičiulienė sakė, kad jai yra labai svarbu, kad „Kaukės“ jaunimas (šiuo metu čia vaidina 14 vaikų) kuo dažniau išeitų į sceną, pajustų ryšį su žiūrovais. Tad pilnutėlė Subačiaus kultūros namų salė tam tikrai buvo dėkinga proga.

Režisierė apgailestavo, kad ne visi kviesti atlikėjai atvyko dalyvauti jos programoje, bet esanti laiminga, kad tiek daug susirinko žiūrovų, kad jie išėjo švytinčiais veidais. Tokie dalykai įkvepia ir ateityje nenuleisti rankų ir dėl jų pasistengti.

„Subatjuokio“ dalyviai buvo apdovanoti rėmėjų prizais. Tarp jų buvo ir „Kupiškėnų mintys“ skyrusios subatėnui Rimui Ravaičiui, kuris jau septyneri metai vaidina „Rakauckų „ pasirodymuose, kitų metų laikraščio pusmečio prenumeratą.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video