2024/05/02

„Kitąmet„ ištįso į penkmetį

Kupiškio miesto Vilniaus gatvės daliai gyventojų atstovaujantis Dangirdas Mikšys “Mintims„ sakė, jog kreipėsi į redakciją, prašydamas padėti išsiaiškinti, kodėl tos pačios gatvės gyventojai yra atsidūrę labai skirtingose situacijose. Antai Vilniaus gatvėje prieš keletą metų remontininkų buvo nemažai pasidarbuota – pašiurkštinta asfalto danga, sukloti nauji šaligatviai. Tačiau tokie darbai nuo miesto centro atlikti tik iki Vilniaus gatvę kertančios Knygnešių gatvės.

Pasak D. Mikšio, likusios gatvės dalies žmonės netruko suprasti, kodėl “atsidūrė už borto„. Tuometinio rajono vicemero Antano Odino sodyba buvo anoje, prestižinėje, gatvės dalyje. Gatvės galugalio gyventojai prisiminė, jog į jų priekaištus, kodėl nebuvo sutvarkyta visa Vilniaus gatvės, tuometinis vicemeras A. Odinas atsakydavęs, kad šie darbai bus tęsiami kitąmet, tačiau toks neapibrėžtas terminas – jau penkmetinis.

Todėl šios gatvės apleistosios dalies, 51-81 namų, gyventojai 2005 metų spalio pabaigoje su prašymu baigti remontuoti likusią Vilniaus gatvės atkarpą kreipėsi į rajono Savivaldybę. Tačiau D. Mikšio tvirtinimu, oficialaus atsakymo į raštą su 52 gyventojų parašais nesulaukę. Tad šių metų balandžio pabaigoje rajono Savivaldybės administracijos Kanceliarijai vėl įteikė panašaus turinio prašymą, tik šį kartą jau su 96 gyventojų parašais.

Į pastarąjį prašymą atsakymo iš valdininkų sulaukta su paguodimu, jog Vilniaus gatvės užmirštoji dalis šiemet bus rekonstruojama, tik be tikslesnio termino, kada tai bus daroma. Todėl metams sukantis rudeniop, reiklūs kupiškėnai samprotauja, jog toks atsakymas buvęs tik “sopančio danties užkalbėjimas„. Vilniaus gatvės senbuvis Gediminas Gatautis “Mintims„ sakė, jog šios gatvės dalies gyventojams labai įkyrėjo duobėtas asfaltas, baigia sunykti 1960 metais pakloti ir nuo to laiko neremontuoti šaligatviai. Čia pat sutikta vaikščiojimo negalią turinti miestelėne Eugenija pasiskundė, jog net yra pargiuvusi eidama šaligatviu, kurio plytelės visaip išsiklaipiusios. Ją lydėjusi moteris pridūrė, jog tokia gatvės nepriežiūra – nepagarba jos gyventojams ir praeiviams. Pamačiusi korespondentę, išėjo moteris ir iš 51-ojo namo kiemo. Ji sakė, kad negali priprašyti, jog miesto želdinių tvarkytojai apgenėtų šalia sodybos gatvėje augančius didžiulius medžius. Ji taip pat užsiminė, jog negerai, kad nė kiek nepatvarkomas ir pėsčiųjų takas, kuriuo žmonės išeina tiesiau į Lauko gatvės turgų ar kitas gatves. Tarp pašnekovų buvo ir Vytauto gatvės 59 numeriu pažymėto daugiabučio gyventoja. Ji nuvedė parodyti, kaip atrodo tas Vytauto gatvės lankstas, einantis ties “Gelano„ įmonės teritorija. “Būtų apmaudu, – sakė moteris, – jei, remontuojant Vilniaus gatvės galą, toji atkarpa, nervinanti aplinkinių namų automobilių savininkus ir kitus vairuotojus, liktų nesuremontuota„.

Kupiškio rajono savivaldybės administracijos direktorius Žilvinas Aukštikalnis “Mintims„ sakė, jog Vilniaus gatvės gyventojams duotas atsakymas, kad šiemet bus pradėta tvarkyti iš ankstesnių metų likusi nesuremontuota šios gatvės dalis – rimtas. Šiuo metu jau derinamas UAB “Keliai„ ruoštas projektas. Projektą patvirtinus, bus skelbiamas viešųjų pirkimų konkursas. Jį laimėjęs rangovas darbus turėtų pradėti rugsėjį. Administracijos direktorius dar negalėjo pasakyti, kokios vertės bus Vilniaus gatvės aptariamos atkarpos rekonstrukcijos sąmata ir ar užteksią lėšų visus šiuos darbus atlikti dar šį rudenį. Projektuotojo Aloyzo Gaidžio turėtais apytikriais apskaičiavimais, Vilniaus gatvės atkarpos remontui prireiks per 300 tūkstančių litų, tiksli suma bus žinoma rugpjūčio pradžioje.

——-
Autorius: Eleonora VAIČELIŪNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video