2024/04/29

Ar gera būti Renatu Stančiku?

Ankstyvą šeštadienio rytą, 6. 20 val., Kupiškyje, ties Atgimimo gatve, automobilis partrenkė ir sunkiai sužalojo moterį. Tai pirmadienį apie 10 val. telefonu “Mintims„ patvirtino Kupiškio rajono policijos komisariato darbuotoja Jurgita Žiūrienė, šis autoįvykis, be abejo, užfiksuotas, tačiau jo kaltininkas (vairuotojas) dar nerastas. Sužalota moteris gydoma Panevėžio ligoninėje. Pradėtas ikiteisminis tyrimas nustatyti aplinkybėms ir kaltininkui.

Per šį autoįvykį sunkiai sužalota Povilo Matulionio gatvėje gyvenanti Nijolė L. Moteris buvo skubiai nugabenta į Panevėžio respublikinės ligoninės traumatologijos skyrių, vėliau, blogėjant sveikatos būklei, perkelta į 1-ąjį reanimacijos skyrių. Šio skyriaus vyresnioji slaugytoja vakar “Mintims„lakoniškai pakomentavo, kad Nijolės L. būklė “kol kas stabiliai sunki„.

Šis įvykis gal ir netaptų rezonansiniu, jei ne itin keistos, tiesiog nepaaiškinamos aplinkybės. Iš tiesų – teisūs tie, kurie tvirtina, kad iš pažiūros ramus Kupiškis – tikras Tvin Pyksas.

Kol policija visą savaitgalį išsijuosusi plušėjo savo pačios koridoriuose beieškodama kaltininko, apie jį viešai, tą patį šeštadienį, diskutavo miestiečiai. Ylos maiše nepaslėpsi. Mieste kalbama, kad moterį partrenkė ir sunkiai sužalojo puikiai žinomo Kupiškio rajono policijos komisariato pareigūno, vieno iš Saugaus eismo komisijos prie Kupiškio rajono savivaldybės narių, sūnus. Autoįvykio kaltininkas iš įvykio vietos pasišalino.

Ar šie visuomenės kaltinimai, ne pirmą kartą skiriami tam jaunuoliui, turi pagrindo, be abejo, įrodys tyrimas. Kurio teisingumu kažkodėl iš anksto abejojama. Nereikalingų abejonių sukelia ir gana keistai besiklostanti veiksmų grandinė pačiame policijos komisariate.

Sekmadienį apie 11 val. budintis pareigūnas “Mintims„ pripažino, kad 17 dienos rytą, apie 6 val. 20 min., prie Kupiškio bažnyčios automobilis partrenkė moterį. Nebuvo paneigtas, ir šių eilučių autoriaus klausimas, ar šio įvykio kaltininkas gali būti Renatas Stančikas. Tačiau į gilesnius komentarus, kaip ir privalo, budintis pareigūnas nesileido. Jis pasiūlė pirmadienį kreiptis į šios bylos tyrėją Valdą Čeikaitę. Paklausus, kada šią pareigūnę galima rasti darbo vietoje, buvo atsakyta, kad pirmadienį.

“Mintims„ pavyko išsiaiškinti, kad pareigūnė tuo metu buvo policijos komisariate, tačiau į telefono skambučius neatsakė. Bet ji netrukus atsiliepė į pažįstamo žmogaus skambutį ir jam patvirtino, kad yra darbe. Į suformuluotą klausimą-teigimą “girdėjau, kad Renatas Stančikas. padarė avariją„, pareigūnė atsakė teigiamai.

Jau po vakar ryte gautos informacijos iš komisariato pareigūnės J. Žiūrienės, buvo kreiptasi į Kupiškio rajono policijos komisariato viršininką Anatolijų Krestovą. Motyvuodamas tuo, kad pradėtas ikiteisminis tyrimas, pareigūnas plačiau nekomentavo avarijos, tik visą šią istoriją papildė viena detale. Pasirodo, jau yra nustatytas avariją padaręs automobilis “Audi 100″ ir jo savininkas Renatas Stančikas. Kas vairavo automobilį – nežinoma!

Praėjus valandai po pokalbio su viršininku, 12 val. 40 min., redakciją pagaliau pasiekė ir raštiška paros įvykių suvestinė (datuojama 2006-06-17). Joje teigiama, kad birželio 17 d., apie 06 val., Kupiškio mieste, ties Atgimimo g., automobilis AUDI 100 (valst. Nr. AHF 614) priklausantis R. S., Kupiškio gyventojui, kliudė ir sužalojo kelio važiuojamąja dalimi ėjusią ir stūmusią karutį pėsčiąją kupiškėnę Nijolę. L., gim. 1945. Eismo įvykio metu apgadintas automobilis, pėsčioji dėl kaulų lūžių paguldyta į Panevėžio ligoninę. Automobilį vairavę įtariami asmenys sulaikyti.„ Po šia informacija pasirašė OVG specialistas Stepas Pocevičius.

Pakomentuoti autoįvykį buvo paprašytas ir Kupiškio rajono policijos komisariato Viešosios tvarkos ir eismo priežiūros poskyrio viršininkas Vytautas Stančikas. Į jokius komentarus pareigūnas nesileido. Jis tik patvirtino, kad automobilį vairavę įtariami asmenys sulaikyti. Taip pat pareigūnas patvirtino, kad tarp sulaikytųjų – ir jo sūnus Renatas Stančikas.

Šis savaitgalio įvykis tarp Kupiškio gyventojų sukėlė didžiulį rezonansą, mat R. Stančikas neblaivus už automobilio vairo pastebimas labai dažnai, pasak kupiškėnų, nepaisydamas eismą ribojančių ženklų, jis važinėja, kur nori ir kaip nori. Tokią be jokių tabu R. Stančiko vairavimo manierą proteguoja Kupiškio rajono policijos komisariato pareigūnai. Jie tiesiog “nepastebi„ R. Stančiko vairavimo ypatumų. Beje, skriedamas neleistinu greičiu R. Stančikas avarijos išvakarėse iš kojų vos neišvertė prie bažnyčios, automobilių aikštelėje, stovėjusių miesto žiniasklaidos atstovų.

Pakankamai aukštas pareigas užimančio pareigūno V. Stančiko sūnaus nebaudžiamumo priežastys visiems miestiečiams – vieša paslaptis. R. Stančiko nusižengimai dangstomi ne pirmą kartą, sekant neatsakingo vairuotojo ir, visų pirma, žmogaus, žygius, būtų galima surašyti ištisą epopėją, kuri, pasak pačių Kupiškio policijos pareigūnų, komisariato įvykių archyvuose dažnai “pakoreguojama„. Žmonės teiraujasi, ar ir šį kartą, vietoje šio jaunuolio bus rastas kitas atpirkimo ožys. Na kol kas, galima žmones tik paguosti, regis, toks veikėjas dar nerastas. Priešingu atveju, painios Kupiškio rajono policijos komisariato paieškos jau būtų deramai vainikuotos.

Besipiktinantys žmonės teiraujasi, ar ir šį kartą autoįvykis nebus “perkvalifikuotas„ kitam asmeniui, ar nebus gerokai sušvelnintos visos sunkinančios aplinkybės. Pabėgimas iš autoįvykio vietos, automobilio vairavimas apsvaigus nuo alkoholio, kai buvo sunkiai sutrikdyta kito žmogaus sveikata, – pakankami argumentai, bet, matyt, ne Kupiškio pareigūnams!? Po šio nelaimingo įvykio miestiečiai dar kartą prisiminė rajono mero Leono Apšegos pažadus sudrausminti miesto ir rajono keliais ralio varžybas rengiančius jaunuolius. Tačiau iki šiol jokie teigiami pokyčiai nepastebėti, ir turbūt taip bus tol, kol R. Stančiko ir jo draugelių, vadinamojo vietos “auksinio jaunimėlio„, žygiai tiesiogiai bus toleruojami Kupiškio rajono policijos komisariato pareigūnų. Apie čia tvyrančią atmosferą kalba jau ir patys pareigūnai, konkretesnius atsakymus visuomenei galėtų duoti Policijos departamentas prie Lietuvos Respublikos Vidaus reikalų ministerijos. O kol kas pati visuomenė turėtų turbūt geranoriškai pagelbėti mūsų komisariato pareigūnams.

——-
Autorius: Ovidijus PETKEVIČIUS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video