2024/05/18

Į gaisravietes – nauju automobiliu

Ketvirtadienį Savivaldybės kieme rajono Tarybos nariai bei Savivaldybės darbuotojai galėjo apžiūrėti naują, 61 tūkst. litų kainavusį, Kupiškio r. Savivaldybės priešgaisrinės tarnybos ugniagesių automobilį GAZ 66. Lėšų jam įsigyti buvo skirta rajono Taryboje.

Tarnybos vadovas Algirdas Bočiulis sakė, jog Kupiškyje už 9 tūkst. litų buvo įsigyta važiuoklė, o vienoje Vilniaus firmų už 52 tūkst. litų sumontuota specialioji gaisrininkų automobilio dalis. Tokia praktika yra išbandyta ir Anykščių, Rokiškio rajonuose, Kupiškio priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje. Dar reikės sukomplektuoti priešgaisrinį inventorių ir su 2 kubinius metrus vandens talpinančiu transportu bus galima riedėti į gaisravietes. Naujasis geru pravažumu pasižymintis gaisrininkų automobilis atiteks Virbališkių ugniagesių komandai, vadovaujamai Eugenijaus Baltuškos. Ši ugniagesių technika pakeis virbališkiečių turėtą, jau visiškai susidėvėjusį 1970 m. gamybos automobilį.

Kaip sakė A. Bočiulis, gyventojams nesvarbu, ar į gaisrą atvykstama su europietiška, ar kitų gamintojų technika, svarbu, jog pagalba būtų suteikta laiku. Aštuonios Savivaldybės priešgaisrinės tarnybos ugniagesių komandos turi devynis automobilius. Tarnybos vadovo A. Bočiulio svajonė – jog Taryba padėtų išspręsti kaimo ugniagesių komandų sukomplektavimo klausimą. „Mes esame vieninteliai apskrityje, turintys nepilnas komandas. Jose turi būti po 9, o ne po 5, kaip yra pas mus, narius. Devyni žmonės dirba tik Žaidelių ugniagesių komandoje“, – sakė A. Bočiulis.

——-
Autorius: Jurgita ŽIUKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video