2024/04/28

Aptariant šunis ir kates, turėtų nusišalinti beveik visa taryba

Ketvirtadienį vykusiame Kupiškio rajono savivaldybės tarybos posėdyje apsvarstyta per trisdešimt projektų, mero rekomendavimu dviejų dienotvarkės klausimų svarstymas buvo atidėtas dar prieš prasidedant posėdžiui, gyvūnų laikymo rajone taisyklės grąžintos tobulinti po ilgai užtrukusių svarstymų, o visiems kitiems projektams pritarta. Pažymėtina, kad absoliučiai daugumai projektų pritarta vienbalsiai. Štai čia kyla du klausimai – ar rajoną valdantieji dirba beveik tobulai, ar opozija tėra zyzianti musė, tik šiek tiek erzinanti ramiai besiganantį valstiečių liaudininkų bulių.

Keli nusistebėjimai

Jei mokytojas (meras) ar jo paruošti mokiniai kalbėtų, o klasė(opozicija ir nuobodžiaujantieji) pezėtų (liet. taukštų niekus), pamoka neįvyktų.

Jei meras, neparengęs (kažin kodėl) savo žmonių diskusijai, duoda juos valgyti oponentams (pranešėjų atsakymai nei į tvorą, nei į mietą), o tik paskui gina nuo neva nepageidaujamų pretenzijų, kiltų klausimai:

Ar meras į nepatogius klausimus nenori atsakyti pats?

Ar opozicija juos formuluoja taip absurdiškai, kad tiesiog nėra ką į juos atsakyti?

Ar tikrai valdančioji dauguma ateinančioje kadencijoje nori pereiti į opoziją?

Ar valdančioji dauguma turi žmonių, galinčių išreikšti tegul ne savo, bent jau partijos nuomonę?

Problema – statybos …

Bene aštriausia problema posėdžio metu kilo dėl leidimo Kupiškio ligoninei atlikti pastato rekonstrukcijos darbus.

Taryba buvo paprašyta, kad leistų atlikti minėtus darbus. Diskutuodami Tarybos nariai abejojo, ar gali būti tokie brangūs rekonstrukcijos įkainiai. Paaiškėjus, kad darbai jau pradėti, o Tarybos pritarimo ieškoma tik dabar, dalis tarybos narių pasijuto tiesiog „durniaus“ vietoj. Už ką balsuot, jei karavanas jau pajudėjo? Opozicija dėl to pareiškė priekaištus ligoninės vyriausiajam gydytojui, pripažinusiam, kad remontas pradėtas jo iniciatyva.

Mero nuomone, nereikia iš to daryti tragedijos, statyboms jau gauti pinigai, o opozicija tiosiog spaudžia gydytoją, kad jis pabėgtų iš Kupiškio.

Opozicija teigė, kad ligoninė visų pirma griūva dėl kvalifikuotų gydytojų trūkumo, o ne dėl kažkokių remontų problemų. Tuo, pirmiausia, ir turėtų rūpintis Kupiškio ligoninės vyriausiasis gydytojas Povilas Rimkus.

Statybų ar kai kurių valstybės bei Savivaldybės žinioje esančių objektų renovacijos problemos bei teisėtumas, pradėtas nagrinėti kai kurių žinybų, atsidūrė ir “Kupiškėnų minčių„ akiratyje. Apie tai kitą kartą…

…ir šunys

Kur kas linksmiau buvo svarstomos Gyvūnų laikymo Kupiškio rajone taisyklės. Paaiškėjus, kad vos keturi Tarybos nariai nelaiko gyvūnų, tapo aišku, kad, nenorint supainioti viešųjų ir privačiųjų interesų, beveik visa Taryba turėtų nusišalinti nuo balsavimo. O tada jau nėra kvorumo.

Gyvūnų laikymo taisyklės rajone yra sunkiai kontroliuojama sritis. Atrodo, kad rajone prapuolė beveik visi šunys. Pernai jų registruota 50, o šiais metais tik 6. Nors Savivaldybės administracija bando kovoti su ne pagal taisykles prižiūrimais šunimis, šioje nelygioje kovoje prieš stichiją ji lieka vienuj viena. Taikomos įvairios poveikio priemonės, baudžiami nedrausmingi šeimininkai, vieną pilietį buvo nutarta nubausti net 500 litų bauda (teismas neleido), norimo rezultato nepavyksta pasiekti. Štai net ir meras bijo nueiti prie Kupiškio marių. Loja.

Tarybos nariai atkreipė dėmesį ir į tai, kad mieste numatytos šunų vedžiojimo vietos. Gal ir gerai, bet kaip iki jų nusigauti atokiau gyvenantiems žmonėms su savo keturkojais draugais? Seime tam tikslui yra pritaikytas specialus transportas, o kupiškėnams teks pratinti šunis pakentėti.

Atrodo, Taryboje bręsta įdomi iniciatyva – uždrausti rajone laikyti kai kurių veislių šunis. Gerai, kad šis projektas grąžintas tobulinti. Priėmus tokį sprendimą, būtų tikrai linksma.

Gardumynas

Tarybai buvo pateiktas net dvylikos puslapių tekstas apie įvairius gyvulėlius ir jų laikymo subtilumus. Lakoniškiausiai jį perskaitė ponas Valentinas Beinoris: “Sliekas, esantis skardinėje žvejo dėžutėje, yra nelaisvėje laikomas LAUKINIS GYVULYS, pasmerktas mirčiai kankinant„.

Čia tai žavu. O jei visa tai perfrazavus?

——-
Autorius: Gintaras JURGĖLAS

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video