2024/04/25

Įsilinguoja diskusijos dėl būsimo objekto

Per praėjusį Kupiškio rajono savivaldybės tarybos posėdį buvo priimtas sprendimas dėl AB “Žemaitijos pienas investicija” prašymo. Tarybos nariai balsavo, ar pritarti žemės sklypo Krantinės g. 6a (kur dabar stovi apleista boilerinė) Kupiškyje, detaliojo plano rengimui ir naudojimo būdo keitimui. Numatomas sklypo naudojimo būdas – komercinės paskirties objektų teritorijos, naudojimo pobūdis – prekybos, paslaugų ir pramogų objektų teritorijos.

Šis klausimas sukėlė diskusijų ne tik tarp Tarybos narių, bet ir tarp kvartalo gyventojų.


Bendrovės planuose – firminė parduotuvė

Posėdyje dalyvavęs AB “Žemaitijos pienas investicija”, kuriai ir priklauso Krantinės mikrorajone esanti boilerinė, mažmeninės prekybos direktorius Julius Meškys sakė, jog įmonė čia planuoja atidaryti firminę parduotuvę. Pastatas, jei jį ateityje bus leista statyti, būsiąs 208 kv. metrų ploto. Didžiąją jo dalį užims sandėliai, bendros paskirties patalpos ir tik 30 kv. metrų – prekybos salė. Ten tilps tik bendrovės firminė produkcija, jei bus pageidavimų, – dar ir duona. Neprekiaus alkoholiniais gėrimais. Vienos dienos prekybai reikės apie 200 kg produkcijos, taigi, galima tikėtis, jog tokiam kiekiui atgabenti sunkiasvorės technikos neprireiks. Galbūt įrengsią ir vaikų žaidimų aikštelę tuolab, kad čia šie galės pasmaližiauti firminiais ledais.

Bendrovė prašė jau ne 10 arų ploto, kaip anksčiau, bet 2 a. Įmonės atstovai garantavo, jog pievelės mikrorajone nenukentės. Privažiavimo turbūt pakaksią ir to, kuris dabar yra.

Nepuošia miesto

Tarybos nariai išsakė įvairių nuomonių. Teigta, jog tai kvartalo vidurys, gyventojų ramybę gali trikdyti prekes vežantis transportas, paminėti privažiavimo, automobilių aikštelės klausimai ir pan. Tarybos narys Albertas Audickas siūlė atkreipti dėmesį, jog dabar stovintis pastatas nepuošia miesto, be to, kol kas kalbama tik apie pritarimą žemės sklypo ir detaliojo plano rengimui bei naudojimo būdo keitimui, o visa kita bus galima spręsti svarstant objekto detalųjį planą.

Jonas Blaževičius, nors ir sveikinantis norą mieste įsitvirtinti smulkiosioms prekybos įmonėms, sakė, jog geriausia būtų minėtą negražią boilerinę nugriauti ir jos vietoje įrengti vaikų žaidimų aikštelę.

Buvo prieita prie išvados, jog vieni Tarybos nariai negali nuspręsti už visus aplinkinių daugiabučių gyventojus, reikia išklausyti jų nuomonės. Tam pritarė ir bendrovės atstovai.

Išsakius įvairias mintis, balsuojant (11 balsų „už“, 4 „prieš“, 7 susilaikė) leidimą keisti žemės sklypo naudojimo būdą bei rengti detalųjį būsimojo komercinės paskirties objekto planą rajono Taryba davė.

Už ir prieš

Pakalbinti aplink AB “Žemaitijos pienas investicija” priklausantį pastatėlį išsidėsčiusių daugiabučių namų gyventojai dėl būsimos parduotuvėlės įsikūrimo jų kvartele reaguoja taip pat labai įvairiai. Štai šeštajame Krantinės g. name gyvenanti Alvyra Jurėnienė, kita moteriškė, atstovaujanti 10-ajam šios gatvės namui, griežtai tam prieštarauja. Pasak jų, reikėtų rinkti gyventojų parašus, išklausyti jų interesus. Moterys teigė, jog visiškai užtenka aplinkui esančių parduotuvių, o pieno produkcija daugelį aprūpina tiesiai į kiemus ją atgabenantys ūkininkai. “Norim gražiai, ramiai gyventi. Pažvelkit, kokios gražios šičia jau suaugusios liepos, vasarą džiugina žalios vejos. Aplinkui saugiai žaidžia vaikai, čia pat krepšinio aikštelė. Nenorim didelių mašinų burzgesio, triukšmo nuo ankstyvo ryto”, – teigė moteriškės.

Taikos g. 3-ojo namo gyventoja sakė nematanti jokios problemos, jog kvartalo viduryje pradėtų veikti parduotuvėlė. Jų šeima visada perkanti minėtos bendrovės produkciją, taigi būtų labai patogu jos įsigyti tiesiog išbėgus į kiemą.

Jaunosios kartos atstovai, išgirdę užuominas apie galbūt čia įsikursiančią ir ledainę, jau dabar nekantraudami jos laukia.

Telefonu paklaustas, kaip į savo pusę ketina palenkti prieštaraujančius gyventojus, bendrovės mažmeninės prekybos direktorius J. Meškys teigė, jog nereikia užbėgti įvykiams už akių. “Pastatas priklauso mums. Kai bus rengiamas detalusis planas, įstatymų numatyta tvarka atsiklausim ir gyventojų. Kas bus, tada ir svarstysim. Dar bus matyti, kokius turėsime įvykdyti Savivaldybės, architektų reikalavimus ir pan.“, – sakė J. Meškys.

——-
Autorius: Jurgita ŽIUKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video