2024/05/03

Nerimas dėl nuvalytų gatvių

Kupiškio gatves padengus sniegui, individualių namų gyventojai nustebo, jog nuo šaligatvių šalia jų namų, iki tol valytus pačių, sniegą nukasa komunalininkai. Iš pradžių kupiškėnai, ypač vyresnio amžiaus, apsidžiaugė, tačiau džiugesį netrukus užtemdė sukirbusi abejonė – ar tik nereikės už šią paslaugą atverti savo piniginių? Į šį klausimą paprašėme atsakyti rajono Savivaldybės administracijos direktorių Žilviną Aukštikalnį.

Nuo šių metų lapkričio 15 d. viešas teritorijas (šaligatvius) prie individualių gyvenamųjų namų pradėjo valyti UAB “Kupiškio komunalininkas„ valytojai. Dėl to šioje bendrovėje papildomai įdarbinta 10 žmonių. Už šią paslaugą gyventojams nereikės mokėti. Ji apmokama iš rajono biudžeto. Per mėnesį tam bus skiriama apie 14-15 tūkst. litų.

Vietos savivaldos įstatyme yra numatyta, jog viešąsias teritorijas turi prižiūrėti savivaldybės.

Ten, kur nėra prie individualių namų šaligatvių, nebus valoma, kadangi, kaip minėjau, vieša vieta šiuo atveju yra šaligatvis. Tad ši naujovė palies daugiausia centrinių gatvių sodybų gyventojus.

Valymo ir mokesčio tvarka prie daugiabučių gyvenamųjų namų nesikeičia. Čia ši paslauga gyventojams yra apmokestinama dėl to, jog jie yra atleisti nuo žemės mokesčio.

——-
Autorius: Banguolė ALEKNIENĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video