2024/05/06

Pastatas vėl žadinamas iš gilaus miego

Kupiškėnai jau ne vieneri metai žvalgosi į nebaigtus įrengti santuokos rūmus, tikėdamiesi, jog pastatas ties centrine miesto aikšte pagaliau atgis. Viltį buvo sužadinęs net „Minčių“ balandžio 1-osios pokštas, jog vilniečiai čia ketina įrengti lošimo namus.

Vienas iš Kupiškio rajono savivaldybės administracijos spalio 26 d. viešo aukciono būdu parduodamų objektų – administracinis pastatas (plotas 541,56 kv. m) ir šiam objektui priskirtas 0,1301 ha žemės sklypas Maironio g. 1, Kupiškyje. Pagal savivaldybių turto privatizavimo įstatymą apie 1997 m. šis nebaigtas tvarkyti pastatas buvo įtrauktas į privatizuojamų objektų sąrašą. Norint pastatą parduoti jau bene pora kartų skelbtas aukcionas, tačiau norinčiųjų jį įsigyti neatsirado. Svyravo ir statinio kaina – už pastatą buvo prašoma ir 100 tūkst. litų, vėliau – ir apie 50 tūkst.litų. Dabar skelbiama pradinė pardavimo kaina – 75 000 Lt.

Buvo girdėti kalbų, jog jau yra pretendentų įsigyti itin patogioje miesto vietoje stovintį negyvybingą pastatą. Ar aukcionas nėra skelbiamas tik „dėl akių“, jau turint potencialų pirkėją? Savivaldybės administracijos direktorius Žilvinas Aukštikalnis tai paneigė sakydamas, jog kas atneš vokelį su jame siūloma didesne suma už objektą ir jam priskirtą žemės sklypą, tas į jį ir pretenduos. Beje, statinio paskirtis – visuomeninės paskirties pastatas, jam priklausanti žemės teritorija taip pat turi turėti ne komercinę paskirtį. Taigi galime būti ramūs, jog šioje vietoje, pvz., gamykline veikla nebus užsiimama. Jei objektą įsigijęs pirkėjas norėtų keisti minėtus reikalavimus, tam turėtų pritarti rajono taryba.

Kupiškėnai dar pamena rajono valdžios vizijas šį pastatą vadinti miesto rotuše, svarstymus į jį perkelti Civilinės metrikacijos skyrių, įrengti dailės galeriją ir pan. „Norint įgyvendinti panašius planus, reikėtų daugiau nei milijono litų investicijų, o mūsų rajono biudžetui tai nepateisinama“, – sakė Ž. Aukštikalnis.

Kadaise šioje vietoje ties centrine miesto aikšte veikė Kenikšteterio Baltoji vaistinė. Pastatas laiku nebuvo įtrauktas į kultūros paveldo objektų sąrašą, o vėliau vykusių statybų metu buvo per daug sunaikintas, jog tai būtų galima padaryti.

——-
Autorius: Jurgita ŽIUKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video