2024/05/05

Paskutinė šios vasaros šventė tęsėsi iki vėlumos

Nors praėjusį šeštadienį dangus protarpiais grasino lietumi, Pyragių vasaros estradoje vyko jaunimo atsisveikinimo su vasara šventė. Į ją susirinko nemažas būrys atostogaujančių moksleivių, saujelė vyresnio amžiaus žmonių.

Koncertavo kupiškėnų jaunimo muzikos grupės “Nieko tokio„ bei “Mundus„, atvyko roko muzikantai iš Utenos. Ratu sustoję smalsuoliai žavėjosi breikerių iš Rokiškio (su jais šoko ir kupiškėnas Andrius Štitilis) judesiais. Per atlikėjų pasirodymus vyko riedutininkų varžybos, kuriose su mažaisiais sportininkais pasirodė ir vyresnieji profesionalai, šokinėję per kelis sustatytus suolus. Taip pat jaunieji menininkai turėjo galimybę išreikšti savo talentą piešdami kreidutėmis ant asfalto.

Šventės pabaigoje į dangų kilo Kupiškio pradinukų padaryti spalvingi aitvarai (ne vienas iš jų “pabėgo„ jaunimui juos ruošiant skrydžiui).

Kupiškio rajono savivaldybės administracijos Kultūros ir švietimo skyriaus vedėjo pavaduotojas Vytautas Knizikevičius jaunimui linkėjo sėkmingų mokslo metų ir įteikė padėkas grafiti eskizo, kuris buvo įamžintas kitoje Pyragių vasaros estrados sienos pusėje, autorei Kauno kolegijos J. Vienožinskio meno centro absolventei Deimantei Vanagaitei bei visą savaitę ant sienos piešusioms Povilo Matulionio vidurinės mokyklos moksleivėms Jogilei Jurėnaitei, Irmai Šemetaitei, Vilmai Totorytei, Samantai Kaušinytei bei Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos auklėtinėms Daivai Smičiūtei ir Rasai Niurkaitei. Lėšas dažams skyrė rajono Savivaldybė, renginį finansavo Kultūros ir švietimo skyrius, neapsieita ir be vietos verslininkų paramos. Saldžiais rėmėjų prizais buvo apdovanoti įvairių rungčių nugalėtojai ir dalyviai.

Vakare šventės vedėjai Ugnė ir Deividas, kuriems talkino režisierė Aušra Aleksandravičienė, sceną užleido estrados dainininkui Rolandui Janavičiui bei jo šokėjoms. Jį pakeitė žavioji Atlanta, po koncerto apsupta didelio būrio gerbėjų. Iki vidurnakčio jaunimas šėlo paskutinėje šią vasarą diskotekoje.

——-
Autorius: Gaila MATULYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video