2024/05/18

Daugaibučiuose tik trys legaliai laikomi šunys

Išgirdus klausimą, kas yra geriausias žmogaus draugas, net nevalingai tarsteli – šuo. Bet kol neįlipi į minkštą krūvelę, tarpuvartėje ar laiptinėje nesutinki iššieptų nasrų, atrodytų, jog šis “gyventojų sluoksnis„ lyg ir neegzistuoja. Gyvūnų laikymą Kupiškio rajone reglamentuoja Savivaldybės tarybos sprendimu patvirtintos taisyklės. Tačiau kaip (ar) jos funkcionuoja realiai? Kiek dėmesio skiriame savo (ir kitų) keturkojams bičiuliams?

Registruoti vengia

Minėtose taisyklėse skelbiama, jog daugiabučiuose namuose draudžiama laikyti neregistruotus šunis. Tarybos sprendimu nustatyta privaloma įmoka daugiabučių namų butų savininkams, neprivatizuoto Savivaldybės butų fondo nuomininkams, kurių butuose laikomi šunys. Už šunų registravimą ir laikymą daugiabučiuose namuose turime mokėti nepriklausomai nuo to, ar šie gyvūnai yra kilmingi, ar neturi kilmę patvirtinančių dokumentų, ar mokamas už juos mokestis įvairioms gyvūnų draugijoms ir klubams. Rinkliavos dydis metams – 10 Lt . Pasibaigus šiam terminui šunys perregistruojami. Tai būtina padaryti ir savininkui pakeitus gyvenamąją vietą.

Šunis registruoja ir apskaitą Kupiškio mieste tvarko UAB „Kupiškio butų ūkis ir vandentiekis“, kitų rajono vietovių daugiabučiuose namuose – seniūnijos. Kaip informavo minėtosios įmonės direktorius Albertas Audickas, šiuo metu užregistruoti tik trys šunys. Pavyzdį šioje srityje rodo tik dvi spaudos darbuotojos (kolegės iš mūsų ir kito rajoninio laikraščio) bei UAB „Kupiškio komunalininkas“ direktorius Rimantas Stundys. Dar keletas keturkojų, laikomų daugiabučiuose, registruoti Subačiaus seniūnijoje. Vadovaujantis šiais duomenimis, būtų galima teigti, jog daugiau daugiabučiuose laikomų šunų nėra. Tačiau yra ir visuomenei žinomų garbingų rajono žmonių, laikančių keturkojus bičiulius daugiabučiuose namuose, bet jų nepriregistravusių.

——-
Autorius: Jurgita ŽIUKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video