2024/05/19

Seimo pirmininkas skatino aktyviau dalyvauti politikoje

Praėjusio penktadienio popietę į Kupiškį atvyko Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas, lydimas Panevėžio apskrities viršininkės pavaduotojos Zitos Kukuraitienės. Kaip svečias teigė spaudos konferencijoje, šio vizito tikslas – aplankyti Naujosios sąjungos (socialliberalų) partijos rajonų skyrius, pasidomėti, kokiomis nuotaikomis čia laukiama būsimųjų savivaldybių rinkimų, kuriems pradėti ruoštis prieš porą metų tikrai nėra per anksti.

Tikisi atstovauti Tarybai

A. Paulauskas taip pat priminė, jog Kupiškio rajone jo vadovaujamos partijos pozicijos nėra stiprios, tad naudinga susitikti ir apsvarstyti, kaip gerinti esamą situaciją.

Su Naujosios sąjungos Kupiškio rajono skyriaus vadovu Rimantu Adomausku ir nariais svečias aptarė atliekamus darbus, politinę padėtį Lietuvoje, naujų mokesčių įvedimo klausimus. A. Paulauskas vylėsi, kad Kupiškio skyrius bus aktyvesnis, drauge su kitais kiekviename rajone 60 Naujosios sąjungos skyrių įsitrauks į centrinį valdymą.

Šiuo metu organizacija vienija 25 narius mūsų rajone, tačiau, pasak pirmininko R. Adomausko, skyriui vadovaujančio nuo praėjusių metų rugpjūčio, vos 7-8 partiečiai yra politiškai aktyvūs. O ir tądien susitikti su Naujosios sąjungos vadovu atvyko ne visi: vieni darbuojasi Panevėžyje, kiti – išvykę į užsienį.

Anot skyriaus vadovo, A. Paulausko priekaištų sulaukta nedaug. Seimo pirmininkas apsvarstė partijos galimybes Kupiškio rajono savivaldybės taryboje, kurioje dominuoja Valstiečių ir Naqjosios demokratijos partijų atstovai, turėti nors du narius.

Su rajono meru Leonu Apšega Seimo pirmininkas sakė aptaręs tiesioginių mero ir seniūnų rinkimų perspektyvą. Tikimasi, jog iki šių metų pabaigos Parlamente tokiam Konstitucijos pakeitimui bus pritarta 94 Seimo narių balsais.

——-
Autorius: Gaila MATULYTĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video