2024/05/14

Kai darbo dalybos kelia įtarimų

Reikia pripažinti, jog nedideliame mūsų rajone rasti darbą nėra taip jau paprasta. Nusišypsojus tokiai laimei, dar sudėtingiau atremti aštrius jo neturinčių visuomenės narių žvilgsnius ir priekaištus. Su darbu susiję klausimai – visada opi problema. Žmonės jautriai reaguoja į darbdavio pasirinkimus, įžvelgia įvairius giminystės ryšius, asmeninės naudos siekimą į darbą priimant vieną ar kitą asmenį.

Tokių pavyzdžių iš savo aplinkos pateikia nemažai “Minčių„ skaitytojų. Vienas paminėjo atvejį, jog, atsiradus laisvai darbo, vietai Noriūnų ugniagesių komandoje į ją buvo priimtas ne seniai darbo ieškantis, darbo biržoje registruotas žmogus, kurio šeima gyvena vien iš pašalpų, o verslininkas. Kitas teigė, jog į jaunam, taip pat darbo biržoje registruotam specialistui potencialią darbo vietą mokykloje, pedagogei išėjus gimdymo ir kūdikio priežiūros atostogų, nutūpė jau turinti darbą mokytoja. Pasidomėjome, kokia priėmimo į darbą tvarka šiose institucijose.

Viršininko prerogatyva

Kupiškio rajono Savivaldybės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos (PGT) viršininkas Algirdas Bočiulis informavo, jog Savivaldybei priklausančiose aštuoniose ugniagesių komandose (Adomynės, Alizavos, Antašavos, Noriūnų, Skapiškio, Žaidelių, Virbališkių, Šimonių) dirba 40 žmonių. Keturių darbuotojų reikėtų Žaidelių, tiek pat – Noriūnų ugniagesių komandoms. Šie priemiestyje esantys tarnybos padaliniai – “karščiausi taškai„, iš kurių išvykimų į įvykių vietas būna kone daugiausiai. Tačiau lėšų steigti papildomiems etatams kol kas nėra.

A. Bočiulis, sakęs, jog kadrų kaitos jo vadovaujamoje tarnyboje jau kurį laiką nebuvo, čia pat prisiminė, jog vienas darbuotojas iš Noriūnų perėjo į Kupiškio priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą. Į jo vietą pretenduojantis žmogus šiuo metu Vilniuje, lanko kursus ugniagesių gelbėtojų mokykloje. Tik baigęs ugniagesybos ir gelbėjimo darbų programą, atitinkantis fizinius ir medicininius normatyvus, turintis kvalifikacijos pažymėjimą, įrodantį sugebėjimą dirbti, ugniagesiu gelbėtoju, asmuo gali užimti šias pareigas. Kaip vieną iš reikalavimų pretenduojant į ugniagesio gelbėtojo darbo vietą, A. Bočiulis paminėjo ir atitinkamos kategorijos vairuotojo stažą. Prioritetas teikiamas jaunesniems žmonėms. Pagal įstatymą teisė rinktis šios profesijos darbuotoją – direktoriaus prerogatyva. Ugniagesio gelbėtojo pareigoms užimti konkursas nėra skelbiamas.

——-
Autorius: Jurgita ŽIUKAITĖ

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video