2024/05/14

Norvegų dovanos vaikams priminė, jog artėja Kalėdos

Praėjusį šeštadienį nuo pat ankstaus ryto 30 Paketurių Šv. Kazimiero globos namų auklėtinių nekantriai laukė svečių – Norvegijos Rotary klubų atstovų, kurie kiekvienam vaikučiui atvežė kalėdinių dovanų.

Tačiau per visą Panevėžio apskritį keliaujantys ir šeimas lankantys rotariečiai iš pradžių užsuko į Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos valgyklą, kurios įrangos atnaujinimą didele dalimi finansavo Amerikos Bend Rotary klubas. “Tai pati moderniausia valgykla Panevėžio apskrityje,„ – galėjo pasidžiaugti šios ugdymo įstaigos direktorė Laima Gudaitė ir svečius lydėjusi Kupiškio Rotary klubo viceprezidentė Vilma Mažeikienė.

Aštuoni norvegai iš Skieno, Breviko, Svelniko ir Langesundo Rotary klubų per kavos pertraukėlę buvo pavaišinti naujoje krosnyje keptomis bandelėmis. Kaip pasakojo vienas iš rotariečių Tormodas Lislerudas, jis Lietuvoje vieši trečiąjį kartą ir džiaugiasi tarp dviejų šalių užsimezgusiu bendradarbiavimu. Tądien norvegai planavo kalėdinėmis dovanėlėmis pradžiuginti vaikų globos namų gyventojus bei Pelyšių kaime įsikūrusią Renatos ir Artūro Burkauskų šeimą, kurią nuolat remia Edrunda ir Janas Olaisenai. Iš viso šešios šeimos Panevėžio apskrityje tądien gavo dosnių svečių dovanas.

Paketuriuose Norvegijos rotariečiams vaikai parengė linksmą programėlę, jau nebe pirmą sykį atvykstančius svečius pakvietė įsijungti į ratelį, jiems dovanojo spalvingus rankų darbelius. E. Olaisen džiaugėsi galėdama vaikų namų gyventojus vadinti savo draugais. Norvegai prieš atvažiuodami pasidomėjo globotinių skaičiumi, amžiumi ir kiekvienam asmeniškai paruošė dovanėles.

Prieš jas apžiūrint, Santa Klauso pareigas ilgus metus einantis Norvegijos rotarietis vaikams dalijo pilnas saujas saldainių.

Už parodytą dėmesį ir paramą šiltų padėkos žodžių negailėjo šv. Kazimiero globos namų direktorė Danutė Bukinienė bei Kupiškio rajono savivaldybėsGlobos ir rūpybos skyriaus vedėja Vanda Kareivienė.

——-
Autorius: Gaila Matulytė

Dalintis
Komentarų nėra

Sorry, the comment form is closed at this time.

Rekomenduojami video